Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: FedEx'in Indianapolis'teki merkezinde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Reuters'ın son dakika olarak servis ettiği haberinde, ABD'nin Indianapolis kentinde meydana gelen silahlı saldırıda çok sayıda kişi vuruldu. Polis, saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

        Yetkililer kaç kişinin vurulduğuna dair henüz bilgi vermezken, saldırganın kendini öldürdüğü aktardı. Silahlı saldırı, kargo ve lojistik hizmeti sunan Amerikan şirketi FedEx'in Indianapolis'teki merkezinde meydana geldi.

        Yerel Polis Sözcüsü Genae Cook, Indianapolis Havalimanı yakınındaki tesiste, silahlı saldırganın etrafa ateş açtığını, olayda çok sayıda kişinin ise yaralandığını bildirdi.

        Cook, saldırganın kendini öldürdüğünü, halkın şu an için endişelenmesi gereken bir durum olmadığını söyledi.

        REKLAM

        Görgü tanıkları yerel basına yaptıkları açıklamalarda, tesiste çalıştığı sanılan saldırganın elindeki hafif makineli tüfekle çevreye ateş açtığını gördüklerini belirtti.

        Yeğenin olay sırasında arabasıyla bölgeden geçtiğini ifade eden bir görgü tanığı da sol kolundan yaralanan kadınının hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

        Şirket tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Indianapolis Havalimanı yakınındaki FedEx tesisinde yaşanan trajik silahlı saldırından haberdarız. Güvenlik en önemli önceliğimizdir. Düşüncelerimiz saldırıdan etkilenen herkesle birlikte." ifadelerine yer verildi.

        SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

        ABD'nin Indianapolis kentinde, kargo ve nakliyat hizmetleri veren FedEx şirketinin tesisinde silahlı saldırı düzenleyerek 8 kişinin ölümüne neden olan saldırganın kimliği tespit edildi.

        Indianapolis Emniyet Yardımcısı Craig McCartt, basın toplantısında, saldırganın eski FedEx çalışanı 19 yaşındaki Brandon Scott Hole olduğunu duyurdu.

        McCartt, Hole’ün 2020’de FedEx’te çalıştığını ancak işten niye ayrıldığı, saldırının gerçekleştiği tesisteki FedEx çalışanları ile bir bağının olup olmadığı ve saldırıyı niye gerçekleştirdiği konusunda henüz bir sonuca varamadıklarını kaydetti.

        Aynı basın toplantısında konuşan Indianapolis FBI ofisi sorumlusu Paul Keenan da geçen yıl annesinin "polis tarafından öldürülme yoluyla intihar" girişiminde bulunabileceği ihbarı üzerine Hole’ün FBI tarafından sorgulandığını belirtti.

        Keenan, Hole’ün evinde yapılan aramada bir silah bulunduğunu ancak akıl sağlığı değerlendirmesi sırasında kendisinde ırkçı motivasyonlu, şiddet yanlısı aşırılıkçı bir ideoloji tespit edilemediği bilgisini paylaştı.

        Indianapolis Metropolitan Polis Şefi Randal Taylor ise FedEx tesisindeki çalışanların önemli bir kısmının Sih toplumu üyesi olduğuna dikkat çekerek, saldırıda bu dini azınlık topluma karşı herhangi bir ırkçı önyargı olup olmadığının da araştırıldığını bildirdi.

        Saldırıyla ilgili incelemelere ve kurbanların kimlik tespit çalışmalarına devam edildiği kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ