Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika... ABD'li üst düzey yetkiliden kritik Türkiye açıklaması!

        ABD'li üst düzey yetkili Washington'da Türk heyeti ile gerçekleştirilen toplantıların verimli geçtiğini söyledi. "MünbiçMünbiç yol haritasına Türkiye kadar bağlıyız" ifadelerini kullandı. "Çekilme, DEAŞ'ınDEAŞ'ın tamamen yenilgiye uğratılmasını sekteye uğratmayacak şekilde gerçekleşecek. Bu, Sayın Çavuşoğlu'nun da katıldığı Washington'da dün yapılan toplantıda da vurgulandı. Türkiye'nin güvenlik endişelerini de giderecek şekilde Suriye'den çekilme konusunda Türkiye ile görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

        Ankara'da bir grup gazeteciye konuşan ABD'li üst düzey bir yetkili Türkiye'nin hem Rusya'dan S-400, hem ABD'den PatriotPatriot füzeleri almasının mümkün olmayacağını belirterek "Türkiye, S-400 alırsa ABD, Türkiye'ye Patriot'larınPatriot'ların satışı için yürüyen süreci durduracaktır, ABD hükümetinin görüşü bu yöndedir" dedi.

        "TÜRKİYE'NİN SORUNLARA YOL AÇMAYACAK YOLU SEÇECEĞİNİ UMUYORUZ"

        ABD'li yetkili, "Burada gerçekten iki yol var; birinci yol, Türkiye ile ABD arasındaki iyi askeri işbirliğinin süreceği, Türkiye'nin F-35 programına katılımını tehlikeye atmayacak ve Türkiye'nin yaptırıma maruz kalma olasılığını ortaya çıkarmayacak bir yol, diğeri ise iyi sonuçlar doğurmayacak bir yol. Bir ortak ve bir dost olarak Türkiye'nin, böyle sorunlara yol açmayacak yolu seçeceğini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

        ABD'nin çekilme sürecinde YPG'yeYPG'ye verilen silahların toplanıp toplanmayacağıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan ABD'li yetkili, "Bu konudaki endişeleri anlıyoruz. Bu konuda Türk hükümetine sözler verdik. Bu sözler, sahadaki koşullar elverdiği ölçüde yerine getirilecek, ki bildiğiniz gibi sahada çok zorlu koşullar mevcut" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ