Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika... ABD tırları Suriye'den çıkmaya başladı

        ABD'ninSuriye'den birliklerini çekme kararını duyurmasının ardındanSuriye'nin Irak sınır hattında dün gece hareketli saatler yaşandı.

        Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 23.00 sularında daha önce ABD'nin terör örgütü YPG/PKK'ya silah ve mühimmat taşıdığı üstü kapalı tırlar, Irak yönünde ilerlemeye başladı.

        Daha önce sevkiyatlardan sonra, içlerinin boş olduğu görülebilir şekilde üstleri açık Irak'a dönen tırlar, bu kez üstleri kapalı şekilde giriş yaptı.

        Dönüş için elektriğin kesildiği gece saatlerini seçen tırların konvoy halinde, bir kısmının üstü kapalı, bir kısmının ise açık olduğu görüldü.

        REKLAM

        Üstü açık tırlarda, iş makineleri ve mayın temizleyicilerin yer aldığı görüldü.

        ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI

        Amerikan medyası, sabah saatlerinde, ABD ordusununSuriye'deki 2 bin civarındaki askerini tamamen çekmeyi planladığını öne sürmüştü.

        ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başkanlığım dönemindeSuriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAŞ'ı yendik." ifadesini kullanmıştı.

        Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da yaptığı açıklamada, "DEAŞ ile mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık." demişti.

        Amerikan medyasının Dışişleri yetkililerine dayandırdığı haberlerde ise Dışişleri BakanlığınınSuriye'deki tüm personelini 24 saat içinde çekeceği, ABD'ninSuriye'deki askerlerinin de 60 ila 100 gün içinde ülkeden çekileceği öne sürülmüştü.

        Londra merkezliSuriyeİnsan Hakları Gözlemevinin (SOHR) internet sitesinde yer verilen iddiaya göre ise ABD'li komutanlar, SDG adını kullanan YPG/PKK elebaşlarını Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki bütün bölgelerden çekilecekleri yönünde bilgilendirdi.

        ABD’ninSuriye’deki askeri varlığını çekme takvimi, tüm unsurlarını çekip çekmeyeceği, terör örgütü YPG/PKK ile ilişkisi ve Türkiye’ye sözünü verdiği üzere örgüte sağladığı silahları ne zaman ve ne şekilde geri toplayacağı gibi sorular halen yanıt bekliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ