Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA! Acılı anne: Öldürüp, intihar süsü verdiler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul'un Esenler ilçesinde intihar ederek hayatını kaybeden 23 yaşındaki Eda Küçükbaltacılar'ın ailesi kızlarının ölümü ile ilgili korkunç iddialarda bulundu. Kızlarının intihar etmediğini öne süren aile, ölümüne intihar süsü verilmek istendiğini iddia etti.

        Olay, yeni yılın ikinci gününde Esenler Oruç Reis Mahallesi 595 Sokak üzerinde meydana geldi. İHA'nın haberine göre, 24 yaşındaki genç kız Eda Küçükbaltacılar ailesi bile yaşadığı binanın çatı katında asılı halde bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinde genç kızın hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis ekipleri olay yeri çalışmaları tamamlamasının ardından genç kızın cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

        'ERKEK ARKADAŞIYLA BİRLİKTE YUKARI ÇIKMIŞ'

        Esenler Oruç Mahallesi'nde yaşayan Eda Küçükbaltacılar'ın ailesi, kızlarının ölümüne ilişkin cinayet iddiasında bulundu. Anne Nurhayat Küçükbaltacılar ve baba Serdar Küçükbaltacılar, kızlarının ölümüne intihar süsü verilmek istendiğini savundu. Eda'nın erkek arkadaşı ile kavga ettiğini söyleyen anne Nurhayat Küçükbaltacılar, "Telefonda kızımdan hesap sordu. Kızım 'Evdeyim annem yanımda şimdi konuşamam' dediği halde kızımı rahatsız etmeye devam etti. Kızım telefonunu kapattı. Onun sonrasında sabah oldu. Kızım gayet iyiydi. Telefondaki mesajlarında ne söylediyse bilmiyorum. Kızım dışarı çıkacağını arkadaşına gideceğini söyledi. Ama dışarıya değil yukarıya çatıya çıkmış, biz görmedik. Erkek arkadaşıyla birlikte yukarı çıkmış. Güya intiharmış. Ben sonrasında oraya çıktım. Kızımı bu şekilde buldum. Herkese soruyorum intihar böyle olur mu? Mahallede kızımın yanında başkalarının olduğunu söyleyenler var" diye konuştu.

        'KIZIMI ÖLDÜRDÜLER, İNTİHAR SÜSÜ VERDİLER'

        Erkek arkadaşının kızını öldürerek intihar süsü verdiğini iddia eden anne Küçükbaltacılar, "Bu insanlar kızıma başka bir şey yaptı. Bu insanlar kızımı öldürdüler. İntihar süsü verdiler. Ben bu katillerin ortaya çıkmasını istiyorum. Adli raporun bir an önce çıkmasını istiyorum. Bu insanların bir an önce tutuklanmasını istiyorum. Bunu yapan kişi B.M.'dir. Bunun hesabının sorulmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

        'ERKEK ARAKDAŞIYLA GÖRÜŞMEYA BAŞLADI, HAYATI DEĞİŞTİ'

        Eda'nın erkek arkadaşı B.M. ile 7-8 aydır görüştüklerini söyleyen acılı Baba Serdar Küçükbaltacılar ise, şöyle konuştu: "Kızım erkek arkadaşıyla görüşmeye başladıktan sonra hayatı değişti. Çocuklukları bir arada geçmiş. Kızımın haberi bana gelene kadar her şey zaten olup bitmişti. Kızım 'Arkadaşıma gidiyorum' diye evden çıktıktan sonra ben arkasından giderek takip ettim ama yok görmedim, kız sır oldu. Geldim annesine söyledim, 'Eda’yı bakkalın oraya kadar baktım ama göremedim' dedim. Annesi de o sırada telefon açtı ona. 'Kızım neredesin?' dedi. Arkadaşına gittiğini söyledi. Annesi durumu anlıyor gitmediği ortaya çıkıyor. Demek ki o anda çatıya çıkmış."

        ADLİ TIP RAPORU BEKLERİYOR

        23 yaşındaki Eda Küçükbaltacılar'dan geriye ise olaydan iki gün önce yılbaşı gecesinde ailesiyle çekildiği fotoğraflar kaldı. Konu ile ilgili soruşturma sürerken, genç kızın ölüm nedeni se Adli Tıp Kurumu'ndan çıkacak sonuç ile belli olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ