Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA! Adalet Bakanı Gül'den Çiftlik Bank açıklaması

        Adalet Bakanı Addülhamit Gül, Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın iadesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Çalışmaların devam ettiğini söyleyen Gül, "Başsavcılık makamı titiz bir çalışma yürütüyor" dedi. Gül, "Yargı makamlarımız, bakanlıklarımız süreci takip ediyor. Kırmızı bülten çıkınca başka bir ülke de olsa iadesini bekliyoruz. Benzeri hadiseler için her türlü takip yapılıyor." diye konuştu.

        KİŞİSEL BİLGİLERİN GÜVENLİĞİ

        Kişisel bilgilerin güvenliği konusunda soruyu yanıtlayan Bakan Gül, "Suç tipleri, uygulamalar, teknoloji sürekli gelişiyor. Dünyada bir siber güvenlik krizi var. Kişilerin kişisel verilerini tehdit altına alan bir konu. Bu sorunlarla başa çıkmakta zorlanıyorlar. Mahremiyetin sağlanması ve güvenliği ile ilgili kanun düzenlemesi yapıldı, kurul oluşturuldu. Cep telefonunda rehberlerle ilgil BTK'nın müracaatı ile hakimlik karar verdi, uygulamalara erişim durduruldu. Türkiye mevzuatını sürekli güncelliyor." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "MAHKEME GÖRÜŞ ALARAK KİMYASAL HADIM YOLUNA GİDEBİLECEK"

        Çocuğa yönelik cinsel istirmara karşı düzenleme ile ilgili taslağın önümüzdeki hafta Meclis'e gönderileceğini söyleyen Gül, "Mahkeme görüş alarak kimyasal hadım yoluna gidebilecek." dedi.

        YARGIDA ATAMA TARTIŞMASI

        Yargıdaki atama tartışması sorulan Gül, "176 kişinin mazereti kabul ediliyor. Yargıtay Tetkik Hakimi 27 kişi oraya atanıyor. Burada çok teknik bir konuda bir kişinin, ailesinin yakın olması, ayrımcılık olmaması lazım. Mesleki olarak herkese yapılan uygulama ve HSK herkese yapılan uygulama olduğunu ifade etti." diye konuştu.

        FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI POLEMİĞİ

        CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin Gül, "Dönüp özeleştiri yapması gerekirken söyleyen kendisi. Televizyonlarına gidip destek açıklamaları yapmak, işbirliği yapmak, tiyatro demek... FETÖ bugün hangi dili kullanıyorsa bugün Kılıçdaroğlu'nun kullanıyor olması talihsizdir. Bunlar FETÖ ile mücadeleye zarar verir. Katkı vermiyorsanız bari zarar vermeyin." dedi.

        FETÖ İLE MÜCADELE: 2 YILDA HEPSİNİ BİTİRDİM DEMEK MÜCADELEYİ HAFİFLETMEKTİR

        FETÖ ile mücadele konusuna değinen Bakan Gül, "Bu örgüt kripto bir örgüttür. 2 yılda bunların hepsini bitirdim kim diyorsa, bu mücadeleyi hafife alıyor demektir. Bu mücadele sonuna kadar devam etmek zorunda. FETÖ'cüleri bulduk artık soruşturma olmasın diye bir şey olmaz." dedi.

        UYAP'TA DÜZENLEME OLACAK MI?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın UYAP'la ilgili sözleri sorulan Gül, "Bunlar, personel, bilgi işlem gibi yerlerde devletin kademelerine sızdıkları, bazı kayıtların bir şekilde farklı yerlere çalıştıkları tespit edildi. Bu hususta Türk milleti adına karar veren yargı organı. Bu konuda her türlü testleri yapıyoruz. Varsa eksikler onları da düzelterek, bu husus bizim için önceliklerden birisi." dedi.

        CEZAEVLERİNİN DURUMU

        Cezaevlerindeki doluluğa ilişkin Bakan Gül, "Cezaevlerinde özellikle hem FETÖ yargılaması hem diğer adli suçlar sebebiyle sayı fazla. Adli olarak 189 bin tutuklu hükümlü var. Terör ve organize suçtan 50 bin var. Cezaevlerinde 240 bin tutuklu ve hükümlü var." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ