Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Son Dakika: Rekor transfer gerçekleşti! Alisson, Liverpool'a transfer oldu - Alisson kimdir? - Futbol Haberleri

        Son dakika haberine göre rekor transfer gerçekleşti! Serie A ekiplerinden Roma'da gösterdiği başarılı performansla dikkatleri çeken Brezilyalı kaleci Alisson Becker, 72.5 milyon euro karşılığında Premier Lig ekiplerinden Liverpool'a transfer oldu. İngiliz ekibi, 25 yaşındaki kaleciyle 6 yıllık sözleşme imzaladı.

        Serie A ekibi Roma, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: "Teşekkürler Alisson Becker, ve yeni maceranda bol şans" ifadelerini kullandı.

        LIVERPOOL'DAN ALISSON PAYLAŞIMI

        ALISSON BECKER: O MAÇ KARARIMDA ETKİLİ OLDU

        Brezilyalı file bekçisi transferiyle ilgili yaptığı açıklamada "Geçen sezon Roma formasıyla Anfield'da Liverpool'a karşı oynadığımız maç, kararımda etkili oldu. Kulübün büyüklüğü, buraya gelmiş olan eski oyuncular ve kazanılan şampiyonluklar bir yana, o oyuncu grubunun bir parçası olmak beni heyecanlandırdı." dedi.

        JÜRGEN KLOPP: DÜNYANIN EN İYİ KALECİLERİNDEN BİRİ

        Alisson Becker'in transferiyle ilgili açıklamalar yapan Jürgen Klopp ise "Son birkaç hafta içinde dünyanın en iyi kalecilerinden birini transfer etme fırsatı bize geldi, ve dürüst olmak gerekirse fazla düşünmedik. Sadece kulüp sahipleriyle kısa bir görüşme gerekliydi. Onlar da heyecanlandı, ve gerçekleştirdik. Bu, yapmamız gereken bir şeydi. Fiyat konusunda yapılabilecek bir şey yok, transfer piyasası böyle. Onu transfer ettiğimiz için çok mutluyuz." dedi.

        Daha önce Virgil van Dijk'ı 84 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek en pahalı savunma transferi rekorunu da elinde bulunduran Liverpool'un, Alisson için Roma'ya 72.5 milyon Euro ödeyeceği kaydedildi. Liverpool böylece tarihin en pahalı kaleci transferine de imza attı.

        REKLAM

        Alisson'dan önce tarihin en pahalı kalecisi, 2001 yılında Parma'dan 52,88 milyon Euro bonservis bedeliyle Juventus'a transfer olan Gianluigi Buffon'du.

        ALISSON BECKER KİMDİR?

        2016 yılında Brezilya'nın Internacional takımından 7.5 milyon Euro'ya Roma'ya transfer olan 25 yaşındaki kaleci, iki sezonda toplam 64 resmi müsabakaya çıktı. Alisson son olarak Rusya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda Brezilya'nın kalesini korudu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ