Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Son dakika Altın ne kadar oldu? Gram altın ve çeyrek altın ne kadar? (24 Kasım) - Altın Haberleri

        Ekimdeki yüzde 5,6'lık getirisini bu aya da taşıyan gram altın, kasımın başından bu yana yüzde 4,8 getiri elde etti. Gram altın, yılın başından bu yana da yatırımcısına yüzde 24 kazanç sağladı.

        Dolarda dün yaşanan düşüş ise altın fiyatlarının gerilemesine neden oldu. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,61 azalışla 163,20 liradan tamamladı.

        Gram alrının fiyatı bugünkü işlemlerde ise 162.90 lira oldu.

        Çeyrek altın 266,00 lira, Cumhuriyet altını 1.085,00 liradan satılıyor.

        REKLAM

        YURTDIŞINDA DA SAKİN

        Altın fiyatları, bu hafta açıklanan Fed'in son toplantısının tutanaklarının ardından, doların üst üste üçüncü haftada da düşmesi ile birlikte bugün sakin bir seyir izliyor.

        Spot altın ons başına 1,291.84 dolar seviyesi civarında hareket ederken, önemli bir değişim göstermedi.

        Altın traderları ve analistlerinin çoğu, Bloomberg'in düzenlediği ankete göre, doların bir aydan fazla bir sürenin en düşük seviyesi yakınında seyretmesi ile birlikte, altının önümüzdeki günlerde yükselmesini bekliyor.

        Fed'in Çarşamba günü açıklanan son toplantı tutanakları, durgun enflasyonun politika yolu konusunda yetkililerin bölünmesine neden olmasına karşın, kısa vadede faiz artırımına gidilmesini beklediklerini gösteriyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ