Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü SON DAKİKA! Ankaragücü İsmail Kartal ile ilgili kararını verdi - MKE Ankaragücü Haberleri

        MKE Ankaragücü'nde teknik direktör İsmail Kartal'ın görevine son verildi.Sivasspor yenilgisi sonrasında oyuncuların 6 aydır para alamadığını dile getiren Kartal, yönetimeeleştirilerde bulunarak "Kulübümüzü daha iyi yerlere getirebilecek insanların önünü açmak yapılacak en büyük hizmettir" ifadelerini kullanmıştı. Ankaragücü'nden yapılan duyuruda Kartal'ın maç sonrasında açıklamaları sonrasında bu kararın alındığı dile getirildi.

        Ankaragücü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        "Sivasspor müsabakası sonrası Teknik Direktör İsmail Kartal’ın Kulübümüz Başkanı ve Yönetim Kurulu hakkında ki açıklamaları Kulübümüz tarafından değerlendirilerek görevine son verilmesine karar verilmiştir.

        Kupa ve lig müsabakalarında alınan başarısız sonuçların sebebinin farklı nedenlere bağlanarak ve Kulübümüz yönetimine haksız ithamlarda bulunulmasını kabul etmemiz Kulübümüz ve Camiamız olarak mümkün değildir.

        Camiamızın ve taraftarımıza karşı saha içinde ki başarısızlığı örtme amacı ile Kulübümüzü kamuoyu önünde küçük düşüren bu beyanlar kabul edilemez.

        Yapılan açıklamanın, bir metinden okunarak yapılması, önceden hazırlandığını açıkça göstermektedir.

        Kulübümüzün içinde olduğu ekonomik sorunların bahane edilmiş ise de; bilindiği üzere, Kulübümüz uzun yıllardır ekonomik sorunlarla mücadele etmesine rağmen zorlukları bir bir aşarak başarıya ulaşmaktadır.

        Çalışan ve işveren ilişkisi içinde bulunduğumuz Teknik Direktör İsmail Kartal’ın beyanları iş sözleşmesinin devamını olanaksız kılmıştır.

        Teknik Direktör İsmail KARTAL ile Kulübümüz arasında ki güven bağları geri dönülmez bir biçimde zedelenmiş olup bu nedenle görevine bugün tarihi itibariyle son verilmiştir.

        Kamuoyuna ve Camiamıza Saygı ile duyurulur.

        MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu"

        İSMAİL KARTAL NE DEMİŞTİ?

        İsmail Kartal, Sivasspor maçı sonrasında şunları söylemişti:

        ""Başkan ve yönetim, kulübe kaynak ve destek bulma noktasında yeterli olamadılar. Kaynak bulmak ve futbolcuların ekonomik sorunlarını gidermek benim işim olsaydı gecemi gündüzüme katar bunu da halletmek için elimden geleni yapardım. 6 aydır kimse bir kuruş para almıyor. Geçen seneden bugüne kadar futbolcuların alacakları var. 1,5-2 aydır takımı motive edemeyecek duruma geldim. Oyuncularım alacaklarını alamadıkları, maçlara konsantrasyon sağlayamadıkları için son 5 haftadır düşüş yaşıyoruz."

        "KULÜBÜMÜZÜ DAHA İYİ YERLERE GETİRECEK İNSANLARIN ÖNÜNÜ AÇMAK EN BÜYÜK HİZMETTİR"

        "Binbir zorlukla bugünlere getirdiğimiz kulübümüzü daha iyi yerlere getirecek insanların önünü açmak, Ankaragücü'ne ve cefakar taraftarlarına yapılacak en büyük hizmettir"

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ