Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya TARİHİ GÜN! Son dakika: Avrıpa'da korona aşısı vurulmaya başlandı!
        1

        Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısına onay vermesinin ardından Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde aşılamalar bugün sabah saatlerinde başladı.

        2

        İspanya'da Başkent Madrid yakınlarındaki Guadalajara kentindeki bir bakımevinde kalan 96 yaşındaki Araceli Rosario Hidalgo yerel saatte 09.00'da (TSİ 11.00) resmi olarak İspanya'da ilk Kovid-19 aşısı yapılan kişi old

        3

        Almanya da diğer AB ülkeleri gibi tarihinin en büyük aşı kampanyasına bugün başladı.

        4

        Almanya’da huzurevleri ile bakımevlerinde kalan ve aşı yaptırmak isteyen, sağlık durumu uygun olan 80 yaş üstündeki kişilere mobil ekipler tarafından aşı yapılıyor.

        5

        İtalya’ya dün ulaşan Pfizer/biontech aşısı, bu sabah ülkenin önde gelen bulaşıcı hastalıklar merkezi olan başkent Roma’daki Lazzaro Spallanzani Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına uyguland

        6

        Fransa’da yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı ilk aşı 78 yaşındaki bir kadına yapıldı.

        7

        Koronavirüs aşısının 10 bin adetlik ilk partisinin ulaştığı ülkelerden Polonya'da da bu sabah ilk aşılama gerçekleştirildi.

        8

        Hırvatistan'da ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşıları yapıldı.Hırvatistan'da "Başkalarını düşün, aşı yaptır" sloganıyla başlatılan aşılama kapsamında ilk aşıyı başkent Zagreb'deki yaşlı bakım evinde kalan emekli sağlık çalışanı Branka Anicic oldu.

        9
        13
        14

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ