Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika Ermenistan Azerbaycan! Ermeni askerleri söyledi: "Karabağ Azerbaycan'dır!" - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Azerbaycan Ordusu, Ermenistan güçlerine karşı adeta destan yazıyor. İşgal altındaki Dağlık Karabağ’da çatışmalar ikinci ateşkese rağmen devam ederken, Azerbaycan ordusunun yürüttüğü operasyonlarda esir alınan Ermenistan askerlerinin “Karabağ Azerbaycan” dediği anlar kameraya yansıdı. Bir Azerbaycan askerinin, sırayla Ermeni askerlerine, "Karabağ Azerbaycandır" dedirttiği video sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

        ASKERİ TEÇHİZAT VE YİYECEK SIKINTISI ÇEKİYORLAR

        DHA'da yer alan habere göre öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, tüm cephe boyunca Ermenistan'ın askeri kaynak ve altyapısına ciddi zarar verildiğini ve Ermeni güçlerin teçhizat, silah, mühimmat ve yiyecek sıkıntısı yaşadığını açıkladı.

        Muharebe pozisyonlarını koruyacak düzenli ordu birimlerinin bulunmaması nedeniyle, onların yerini zorunlu siviller alıyor.

        CUMHURBAŞKANI ALİYEV'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

        Azerbaycan'ın, İran sınırının işgal altındaki kısımları tamamen kontrol altına alındı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Twitter hesabından, "Kahraman Azərbaycan ordusu Fuzuli ilinin Mollaveli, Yukarı Refidinli ve Aşağı Refidinli; Cebrail ilinin Sirik, Şıhlar, Mestelibeyli ve Derzili köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ Azerbaycan'dır" paylaşımında bulundu.

        AĞBEND KASABASI GERİ ALINDI

        AA'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Aliyev, Zengilan ilinin Kollukışlak, Malatkeşin, Kend Zengilan, Genlik, Velikulubeyli, Karadere, Çöpedere, Tatar, Tiri, Emirhanlı, Karkulu, Bartaz, Dellekli köyleriyle Ağbend kasabasının da Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığı müjdesini verdi.

        İRAN SINIRINI TAMAMEN KURTARDI

        Ağbend kasabasının Ermenistan işgalinden kurtarılmasıyla, Azerbaycan-İran sınırının işgal edilen kısımlarının tamamen kontrol altına alındığını belirten Aliyev, Azerbaycan ve İran halklarını kutladı.

         Ermeni askerden itiraf: PKK Karabağ'da savaşıyor!
        Ermeni askerden itiraf: PKK Karabağ'da savaşıyor! Haberi Görüntüle
        Harita

        133 YERLEŞİM İŞGALDEN KURTARILDI

        Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda, 3 kent merkezi, 2 kasaba ve 112 köy ile bazı stratejik yükseklikleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı. Ele geçen yeni yerleşim birimleriyle Azerbaycan Ordusu 133 yerleşim birimini işgalden kurtarmış oldu.

        23 EKİM'DE CEPHE HATTINDAKİ DURUM

        Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu bilgiler verildi: "22-23 Ekim gün ve gecesi Ağdara, Fizuli-Hadrut-Jabrail ve Gubadlı'da cephe operasyonları değişen yoğunlukta devam etti.

        Ermeni güçleri Azerbaycan savunma mevzilerine küçük silahlar, havan topları ve toplarla ateş etti.

        Azerbaycan Ordusu'nun yürüttüğü operasyonlar sonucunda cephenin Fuzuli, Cebrayil ve Kubadlı yönlerinde Ermenistan silahlı kuvvetlerine ciddi darbeler vuruldu. Önemli yüksek tepeler ele geçirildi.

        ASKERLERİ ÇATIŞMAYI REDDEDİYOR

        Ermenistan'ın Tavuş ve Sisian bölgelerinden Dağlık Karabağ'a getirilen personelin çatışmaya girmeyi reddettiği ve mevzilerinden kaçtığı ortaya çıktı. Şu anda tüm cephede savaş devam ediyor."

        ERMENİ GÜÇLERİ 63 SİVİLİ ÖLDÜRDÜ

        İHA'da yer alan habere göre Azerbaycan Başsavcılığı, Ermenistan ordusunun sivilleri hedef alan saldırılarında hayatını kaybeden ve yaralanan sivillerin sayısını açıkladı. Açıklamada, Ermenistan ordusunun sivilleri hedef alması sonucunda 27 Eylül'den bu yana 63 kişinin yaşamını yitirdiğini, 298 kişinin yaralandığı aktarıldı. Sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırılarda 2 bin 156 ev, 90 apartman ve 398 kamu binasının kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ