Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Son dakika: Başakşehir'in Arda Turan cezası belli oldu! - Rams Başakşehir Haberleri

        Başakşehir Kulübü yönetimi dün akşam Arda Turan ile ilgili son günlerde yaşanan gelişmeleri görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantının ardından bugün bir yazılı açıklama yapan kulüp, Arda Turan'a 2.5 milyon TL para cezası verildiğini duyurdu.

        Medipol Başakşehir kulübünden açıklama şöyle:

        "KAMUOYUNA BİLGİLENDİRME

        Yönetim Kurulumuz 15.10.2018 tarihinde saat 19:30’da tek gündem maddesi ile olağanüstü toplanmış ve oyuncumuz Arda Turan’la ilgili bir kısmını aşağıda açıkladığımız bazı kararlar almıştır.

        Milli Takım maçları nedeniyle verilen 3 günlük izin sırasında futbolcumuzun işlediği iddia edilen ve medyaya yansıyan fiillerinin İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nün etik ve profesyonel anlayışı ile hiçbir şekilde bağdaşmadığını belirtmek isteriz.

        REKLAM

        Konunun yargıya intikal etmesi sebebiyle ek karar ve yaptırım haklarımızı saklı tutarak, kendisini 2 milyon 500 bin TL para cezası ile cezalandırdığımızı, oyuncunun profesyonel yükümlülüklerinin yargı kararını verene kadar devam edeceğini kamuoyuna bildiririz.

        Saygılarımızla

        İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü"

        GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: İDMANLARINA VE MAÇLARINA DEVAM EDECEK

        Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, konuyla ilgili NTV'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "Yönetim kurulumuz, dün akşam tek gündem maddeli bir toplantı gerçekleştirdi. Değerlendirmemizde özellikle milli takım izni sırasında futbolcumuzun işlediği iddia edilen, özellikle medyaya yansıyan fiillerini hepimiz öğrenmiş bulunuyoruz. Başakşehir'in etik ve profesyonellik anlayışıyla hiçbir şekilde bağdaşmadığını da belirterek kendi disiplin talimatımız gereği, yönetim kurulu kararıyla 2 milyon 500 bin TL'lik para cezasıyla cezalandırdığımızı açıkladık.

        ADLİ CEZA ALIRSA NE OLACAK?

        Bizim oyuncumuz, profesyonel yükümlülüklerini yerine getirmek durumunda, buranın sözleşmeli oyuncusu. Başakşehir forması giyiyor. TFF'nin bir idari cezası olmadığı için, adli kısmı adli süreç bitene kadar iç yapımızı etkilemiyor. Oyuncumuz idmanlarına ve maçlarına devam edecek. Yargı süreci, zaman alan süreç. Neler olur, bilemiyorum. Kimseyle ilgili suçludur, suçsuzdur diyecek lüksümüz yok. Sadece bir oyuncunun bizim disiplin talimatımızda özellikle baktığınızda, siz de biliyorsunuz ki izinli bir gün de olsa sabah saatlerine kadar dışarıda olması disiplin talimatlarına göre bir cezadır. Dolayısıyla biz bunları verdik, süreç için ne olur, onu zaman içinde değerlendireceğiz."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ