Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na açtığı 17 davayı geri çekti
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Helalleşme" çıkışına tepki gösterirken daha önce kazandığı davalardan vazgeçtiğini hatırlattı. CHP liderinin geçmişindeki bazı söylemlerini hatırlatan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun eline tutuşturulan senaryodaki rolünü oynamadan öte bir işlevi olmadığını bilmesek diyeceğiz ki 'olabilir, insan değişebilir.' Geçmişteki yanlışlarını görüp helalleşmek suretiyle önünde yeni bir sayfa açmaya herkesin hakkı vardır. Bay Kemal, ben seninle ilgili kazandığım davaları geri çektim mi? Çektim ama sen bunların hiçbirinin kadrini, kıymetini bilmedin, anlamadın. Sen de anlayacak yüz de yok" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        15 TEMMUZ'DAN SONRA

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vazgeçtiği davalar, 15 Temmuz darbe girişimine kadar olan süreçteki davaları kapsıyordu.

        15 Temmuz darbe girişimin ardından 20 Temmuz'da Yenikapı'da gerçekleştirilen ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katıldığı miting sonrası Erdoğan, hem Kılıçdaroğlu hem de Bahçeli aleyhine açtığı davaları geri çekeceğini açıklamıştı. Bu davaları geri çektiğine dair dilekçeler de 1 Ağustos'ta mahkemelere sunulmuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı 17 dava bulunuyordu. Bu davalardan da toplam 4 milyon 460 bin TL tazminat talep ediliyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ