Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert tepki!

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nekatıldı. Erdoğan,burada yaptığı konuşmada ABD'nin Brunson krizinin ardından takındığı tutumu ve iki bakanın ABD'deki mal varlıklarının dondurulması ile ilgili kararına sert yanıt verdi. "Amerika özellikle İzmir'deki Papaz Brunson ile ilgili attığı adım stratejik ortağa yakışmayacak adımdır. Amerika bu adımla Türkiye'ye karşı ciddi saygısızlık yapmıştır" diyen Erdoğan, ABD'li iki bakana mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde yanıt verileceğini söyledi. "Her zaman kazan kazan ilkesinden yanayız" diyen Erdoğan, diplomasi kanallarının açık olduğunu da vurguladı. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

        "BEDİRHAN BEBEĞİ İLE ŞEHİT OLAN NURCAN KARDEŞİMİZ..."

        15 Temmuz gecesi namlulara meydan okuyan tüm kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi şehit olan ve yaralanan gazilerimizi bir kez daha saygıyla yad ediyorum. Al yazmalı Aybüke Öğretmeni, evlatlarını korumak için bombaların üzerine atılan Hatice Belgin'i, geçtiğimiz günlerde 11 aylık Bedirhan bebeği ile şehit olan Nurcan Karakaya kardeşimizi burada özellikle rahmetle anmak istiyorum. Hamdolsun bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık.

        "ALÇAKLARDAN KATLİAMLARIN HESABINI SORACAĞIZ"

        Şehit yakınlarımız gönüllerini ferah tutsun. Bir haftada 56 teröristi imha ettik. Onlar inlerine girecek. Biz onları inlerinde takip edeceğiz. Bu devlet kime şefkat göstereceğini kime de kadife eldivenin içinde demir yumruğunu indireceğini çok iyi biliyor. Parlamanetoya girsinler diye onlara destek verenler de bunun hesabını verecekler. Nereye gizlenirse gizlensinler. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Sırtlarını kime dayarlarsa dayansınlar. Alçaklardan katliamların hesabın muhakkak soracağız.

        REKLAM
        • "Bugün partimizin Genel Merkez Kadın Kollarının olağan kongresini yapıyoruz. Ayın 18'inde de inşallah bu defa Genel Merkezin olağan kongresini yapacağız. Bu kongrelerle inşallah 2019 yerel seçimlerine hazırlık startını veriyoruz"

        "DİĞER PARTİLERİN TOPLAMINI GERİDE BIRAKTIK"

        Kadınların siyasete katılımında AK Parti ile zirveye ulaşıldı. Diğer siyasi partilerin toplam üye sayısını bile geride bıraktık. Türkiye'de kadın kolları kongresi yapan ilk ve tek parti AK Parti'dir. 2005 yılında yaptığımız kongre ile siyasi parti tarihimizde yeni bir dönemi başlattık. 53 kadın vekilimiz bulunuyor. diğer siyasi partilerde böyle bir şey yok. Bunların 45'i teşkilatlarımızdan gelen arkadaşlarımızdır. Nereden nereye geldiğimizin açık ispatı.Kadınlar hayatın her alanında varlıklarını en güçlü şekilde hissetirmekle kalmıyor başarıları ile bulundukları yeri hak ettiklerini gösteriyorlar. Türkiye'nin AK Parti yönetiminde sadece kadınlar konusunda değil her alanda nereden nereye geldiğinin en yakın şahitleri sizsiniz.

        "UZAY SANAYİSİNDE DE ADIMLARIMIZI ATIYORUZ"

        Hiçbir ülkeden insansız hava aracı alamazken biz insansız hava araçlarımızı kendimiz üretir hale geldik. Silahlı insansız hava araçlarını kendimiz üretir hale geldik. Şimdi daha ileri gidiyoruz. Daha güçlülerini üretir hale geliyoruz. Birçok alanda, savunma sanayisinde Türkiye olarak yüzde 65 ihtiyacımızı kendimiz karşılar hale geldik. Göreve geldiğimizde bu yüzde 25 idi. Daha ileri gideceğiz. Daha güçlü olacağız. Uzay sanayisinde adımlarımızı atıyoruz. Bununla da Türkiye diğer ülkelerle mücadeleyi sürdürecek.

        "ABD'Lİ 2 BAKANIN MAL VARLIĞI DONDURULACAK"

        Amerika özellikle İzmir'deki Papaz Brunson ile ilgili attığı adım stratejik ortağa yakışmayacak adımdır. Amerika bu adımla Türkiye'ye karşı ciddi saygısızlık yapmıştır. 6 kez Amerika'ya girip çıkan Halk Bankamızın Genel Müdür Muavinini tutuklamak suretiyle kalkıp da bizimle bir takasa girme. Samimi hareket edeceksek stratejik ortaksam ortaklığımızın gereğini yapmalıyız. Türkiye bu anlayışla , bu yaklaşımla terbiye edilemez. Biz dış politikamızı hiç bir zaman yalanlar üzerine kurmadık, her zaman dik durduk. Bugün arkadaşlarıma talimatı veriyorum, Amerika'nın Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız, varsa.

        "BU TÜR BASKILARA HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEDİK"

        Tekrar ediyorum, tehdit dili ile ve saçmasapan yaptırım kararı ile geri adım attıracağını sananlar bu ülkeyi de bu milleti de hiç tanımamışlar demektir. Bizim Amerikan sisteminin inceliklerini bilmemekle suçlayanların bu ülkenin tarihinden ve milletinden bihaber oldukları anlaşılıyor. Bu tür baskılara hiçbir zaman boyun eğmedik. Türkiye Avrupa'nın da olduğu gibi Amerika'nın da iç politika malzemesi yapılamaz.

        "ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOK, DİPLOMASİ YOLU AÇIK"

        Türkiye'nin müttefiklik ve stratejik ortaklık gücü bu ülkenin kavgalarının çok üzerinde bir öneme sahiptir. Biz her zaman kazan kazan politikasından yanayız. Üzüm yemek için her türlü işbirliğine varız. Ama derdi bağcı dövmek olanlara da bu fırsatı vermedik, vermeyiz. ABD ile çözülemeyecek sorunumuzun olduğunu düşünmüyorum. Müttefiklik ve stratejik ortaklık anlayışını ön plana çıkararak sorunu çözmemiz mümkündür. Muhataplarımızın fevri tutumlarından vazgeçerek aklıselime döneceklerini düşünüyorum. Diplomasi kanalları çalışıyor. Yakında aklın yolundan giderek ihtilaf konularını geride bırakacağımızı düşünüyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ