Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST İstanbul'da - Teknoloji Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST İstanbul'a katıldı. Etkinliğin 5. gününde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine "bu organizasyonun gerçekleşmesi için büyük özveriyle çalışan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nı bitmek bilmeyen enerjilerinden dolayı yürekten kutluyorum" şeklinde başladı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

        - Geçen yıl bilim insanlarımızı ülkemize çağırdım ve müthiş bir taleple karşılaştık. Bilim ve teknoloji altyapısıyla güçlü bir ekosistem inşa ettik.

        - Sayıları 207'yi bulan üniversitelerimiz, 1191 araştırma geliştirme merkezimiz, 349 tasarım merkezimiz, 84 teknoloji geliştirme bölgemiz ve 112 bin araştırmacımız bu ekosistemin temel aktörleridir.

        - Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ile ülkemize gelen üst düzey araştırmacılar, zengin bir araştırma ortamında bilimsel çalışma yapacak ve gençlerimize örnek olacak.

        REKLAM

        - 98'i Türk, 29' yabancı olmak üzere 127 üst düzey araştırmacı faydalanarak kritik araştırma geliştirme faaliyetleri gerçekleştirecek

        - Teknoloji dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil üreticisi olmak istiyoruz. Yola bunun için çıktık, bu aşkla yürüyoruz. Büyüme hikayemizi teknoloji ile yazacak, gençlerimize iş imkanları sağlayacağız.

        - Gençlerimize teknolojiyi yerli ve milli olarak sevdirmeyi başaracağız, artık biz kendi kendimize yeteceğiz.Geçen yılki Teknofest'in açılışında ifade etmiştim. Her şey hayal ile başlar. Hayal ile inanç birleşince başarı ortaya çıkar. Bize giydirilen 3-5 beden küçük gömlekle yaşamamızı istediler.

        - Bize 'siz geri kalmış bir ülkesiniz, geri kalmış bir milletsiniz, öyle kalın' dediler. 17 yıl önce ülkenin yönetimini devraldığımızda Türkiye hala geri kalmışlık zinciriyle bağlı bir haldeydi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ