Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Son dakika... Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sahipleri belli oldu

        Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'nda, bu yıl Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin verileceği isimler de belli oldu.

        2018CumhurbaşkanlığıKültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin, tarih ve sosyal bilimler alanında Mehmet İpşirli'ye, sinema alanında Türker İnanoğlu'na, müzik alanında Erol Sayan'a, sanat/fotoğraf alanında İzzet Keribar'a, vefa ödülünün ise Mehmet Akif Ersoy'a verilmesi uygun görüldü.

        Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreni, 19 Aralık'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek.

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'nda, bu yıl Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerini kazananları tebrik etti.

        "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerini alan her biri ayrı ayrı bu milletin gönlünde taht kurmuş bilim ve sanat insanları Mehmet İpşirli, Türker İnanoğlu, Erol Sayan ve İzzet Keribar'ı gönülden tebrik ediyorum. Bu yılki 'Vefa Ödülü' ise dizelerinde eşsiz bir şekilde işlediği birlik ve beraberlik hisleriyle her gün içimizi titreten, İstiklal Marşımızın unutulmaz şairi Mehmet Akif Ersoy'a layık görüldü. Şükran ve rahmetle anıyorum."

        İŞTE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN İSİMLER

        "Tarih ve Sosyal Bilimler" alanında Mehmet İpşirli

        "Sinema" alanında Türker İnanoğlu

        "Müzik" alanında Erol Sayan

        "Sanat/Fotoğraf" alanında İzzet Keribar

        "Vefa Ödülü": Mehmet Akif Ersoy

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ