Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik DEAŞ'A DARBE... Son dakika: Gözaltılar var! Sözde emirinin sağ kolu olduğu iddia edildi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, terör örgütü DEAŞ’ın operasyonlarla dağılan "Yamaçlı grubu"nun yeniden faaliyete geçirilmesi için çalışma yapıldığını tespit etti. Örgüt içerisinde faaliyette bulunduğu tespit edilen Adana'da 12, İstanbul'da ise iki şüpheli hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verildi. Özel harekat polislerinin de desteğiyle 23 Eylül'de gerçekleştirilen operasyonda 8 zanlı yakalandı. Ekipler, firari 6 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

        REKLAM

        SÖZDE EMİRİN SAĞL KOLU OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

        Soruşturmaya ilişkin edinilen yeni bilgilere göre, ekiplerin yürüttüğü teknik ve fiziki takiple elde edilen bulguların yanı sıra şüpheliler aleyhinde çok sayıda beyanın bulunması üzerine operasyonun düzenlendiği öğrenildi. Bu kapsamda, şüphelilerden R.B.'nin (56) yaklaşık bir yıl önce Adana'da yakalanarak tutuklanan örgütün sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in sağ kolu olduğu öne sürüldü.

        ÖRGÜT KADINLARINI KURTARMAK İÇİN PARA TOPLADI İDDİASI

        Özden'in tutuklanmasının ardından R.B.'nin ülke içinde örgütü toparlama ve yeni eleman kazanımı için faaliyet yürüttüğü iddia edildi. Ayrıca R.B.'nin örgüt içindeki evlilikleri organize ettiği ve diğer terör örgütü PKK'nın Suriye'de elinde esir bulunan örgüt mensubu kadınları kurtarmak için para topladığı ileri sürüldü. Bu arada R.B.'nin eşi, oğlu, 3 kızı ve iki torununun Irak'ta tutuklu bulunduğu öğrenildi.

        ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

        Operasyonda gözaltına alınan aralarında R.B.'nin de bulunduğu 8 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlıların tamamı çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

         Sözde emirin yeni bir hain planı daha ortaya çıktı
        Sözde emirin yeni bir hain planı daha ortaya çıktı Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ