Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Son Dakika Dolar kaç lira? Dolar ne kadar oldu? 29 Kasım 2017 - Döviz Haberleri

        Dolar kuru hafta başında 3.90 TL seviyesinin altına kadar gerilemişti. Hem uluslararası piyasalardaki olumlu hava hem de Merkez Bankası'nın gerektiğinde müdahale edebileceği yönündeki haberlerle düşüşe geçen dolar kuru, ABD'de devam eden Zarrab davası tedirginliği ile yeniden yükselişe geçti.

        Piyasalarda Zarrab davası yakından izlenirken dolar kuru dün akşam saatlerinde bir ara 3.97 TL'ye kadar çıktı.

        Dolar bugün saat 07.00 itibariyle 3.9650 TL seviyesinde bulunuyor. Aynı saat itibariyle euro ise 4.7018 TL seviyesinde.

        Saat 09.15 itibariyle de dolar ve euro benzer seyirlerini koruyor.

        YURTDIŞI İZLENİYOR

        Analistler, yurt içinde veri akışının sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in Kongre Ortak Ekonomi Komitesi'nde yapacağı sunum ve ABD büyüme verisi başta olmak üzere açıklanacak makro verilerin takip edileceğini belirtti.

        Teknik açıdan dolar/TL'de 3,90'ın destek konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, tarihi zirve konumundaki 3,9830 seviyesinin ise direnç olarak izleneceğini bildirdi.

        Kapital Forex'ten Enver Erkan'ın dolar kuru ile ilgili yorumu şöyle:

        REKLAM

        Küresel piyasalarda doların ABD’de vergi reformunun Senato’da bir engeli daha aşmasının ardından desteklendiğini görmekteyiz. Türk Lirası açısından ise; ABD’deki davanın merkezindeki isim Reza Zarrab’ın İran’ın ambargoyu delmesine yardım etmekle suçlanan Mehmet Hakan Atilla aleyhine tanıklık yapacağı haberi ile beraber Türk varlıklarına olan talebin azalacağı endişeleri piyasa hareketlerine damga vurdu. Politik tansiyon ve Batı’daki müttefiklerle bozulan ilişkiler çerçevesinde bir süredir kötü performans gösteren Türk Lirası böylece incelediğimiz gelişmekte olan ülke para birimleri arasında bu çeyrekte en çok değer kaybeden para birimi oldu. 3,98 TL mevcut harekette eşik seviyemiz, burasının aşılması halinde endişeler artabilir ve psikolojik seviye üzeri hedeflenebilir. 3,91 güncel destek seviyemiz ve kurda bu seviye altına düşüş kalıcılık sağlamamıştır.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ