Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Son dakika: FETÖ'nün 'mahrem polisler'ine hapis cezası

        Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, örgütün "mahrem imamı" oldukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 eski polise ayrı ayrı 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

        Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde farklı dosyalarda tutuklu yargılanan sanıklar M.Ö., B.G. ve F.Ç. ile avukatları hazır bulundu.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün Emniyet'teki mahrem hizmetleri kapsamında yapılan çalışmada, kodlarla isimleri geçtiği iddia edilen eski polisler M.Ö., B.G. ve F.Ç. üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek böyle bir listeden habersiz olduklarını, örgüt üyesi olmadıklarını söylediler.

        REKLAM

        Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıklar M.Ö., B.G. ve F.Ç.’ye ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan ayrı ayrı 8 yıl 9 ay hapis cezası ile tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

        FETÖ SANIKLARINA HAPİS CEZALARI

        İHA'nın aktardığına göre, aynı mahkemede FETÖ soruşturması kapsamında farklı dosyalarda tutuklu yargılanan sanıklar A.K., F.A. ve N.N.E. isimli sanıklara ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis, tutuklu sanık T.Y.'ya etkin pişmanlık hükümlerince 4 yıl 2 ay hapis cezası ile tüm sanıkların tahliyelerine karar verildi.

        Ayrıca tek dosyada yargılanan ve itirafçı olan tutuklu sanık F.Ş. isimli sanık da 5 yıl 10 ay hapis cezası ile tahliye edildi.

        ÖĞRETİM ÜYELERİNİN DE OLDUĞU 8 SANIĞA HAPİS

        Kayseri'de FETÖ soruşturması kapsamında görülen davalarda aralarında öğretim üyelerinin de bulunduğu tutuklu 8 sanığa, 4 yıl 2 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

        4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davalarda tutuklu sanıklar Turan Y.,Nuh Mehmet E., Fatih A., Abdullah K., Bayram Gökçek, Mustafa Özyurt ile öğretim üyeleri Halit Aktürk ve Talip Ö. hazır bulundu.Mahkeme heyeti yapılan yargılamalar sonucu tutuklu sanıklardan Bayram Gökçek, Halit Aktürk ve Mustafa Özyurt'u 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 8'er yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluk durumlarının devamına karar verdi.

        Aynı mahkemede farklı dosyalarda yargılanan sanıklardan Nuh Mehmet E., Fatih A.ve Abdullah K.ise, aynı suçtan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi. Heyet, Erciyes Üniversitesi eski akademisyenlerinden Talip Ö.'nün5 yıl 10 ay, Turan Y.'nin ise 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına ve tahliyelerine karar verdi.

        FETÖ SANIĞI İŞ ADAMITAHLİYE OLDU

        FETÖ soruşturması kapsamında görülen bir başka davada ise iş adamıtutuklu sanık Ahmet D'nin yargılanmasına devam edildi.Duruşma savcısı, Ahmet D.'nin örgüt ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle cezalandırılarak, tüm mal varlığına el konulmasını istedi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararla Ahmet D.'nin tahliyesine karar verdi. Mahkeme oy çokluğu ileAhmet D.'nin mal varlıklarına tedbiren el konulmasını kararlaştırdı. Heyet, Ahmet D.'nin kamu kurum ve kuruluşlarında attığı imza örneklerinin istenmesine ve imza örneği alınmasına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 4 Ekim'e erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ