Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son dakika: Galatasaray, Yerry Mina için transfer teklifini yaptı! - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in ilgilendiklerini doğruladığı Barcelona’nın stoperi Yerry Mina’nın taliplerinin çok olması Katalan ekibinin kafasını karıştırdı.

        2

        Geçtiğimiz sezonun devre arasında Palmerias’tan 11.8 milyon Euro’ya kadrosuna kattığı stopere ilk 11’de fazla süre veremeyen Barça, genç savunmacısını 1 yıllığına kiralama kararı aldı.

        3

        Ancak Mina’nın Dünya Kupası’nda sergilediği performans birçok kulübün dikkatini çekti.

        4

        BARÇA'DA DA KALABİLİR AMA...

        Barcelona’ya Mina için Avrupa’nın büyük ligleri de dahil birçok takımdan teklif geldi.

        5

        Gelecek sezon Devler Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray da Şampiyonlar Ligi kozunu kullanarak aynı teklifi sundu.

        6

        Mina’nın gelişmesini ve döndüğünde ilk 11’i zorlamasını isteyen Katalanlar ise düşünmeye başladı.

        7

        Barcelona yönetiminin, Mina’yı ya Galatasaray gibi Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek bir takıma ya da kendi liglerinde oynayan bir takıma kiralayacağı öğrenildi.

        8

        FATİH TERİM AÇIKLAMIŞTI!

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, geçen günlerde Kolombiya Milli Takımı'nda gösterdiği performansla beğeni toplayan Yerry Mina ile ilgilendiklerini açıklamıştı.

        9

        Galatasaray Instagram TV'ye yaptığı açıklamada Fatih Terim şunları söylemişti:

        "Dünya Kupası'nda beğendiğim oyunculardan bir tanesi stoper Yerry Mina. Açıkçası, onunla ilgilendiğimiz de doğrudur. Oynamıyordu genel olarak, yedekti."

        10

        "Kolombiya'da ilk maç oynamadı, yedekti. Hatalı goller yeyince ilk maçta değiştirdiler. Yerry Mina konusu böyle.."

        11

        YERRY MINA KİMDİR?

        23 Eylül 1994 doğumlu olan Mina Kolobiya'nın Guachené kentinde dünyaya geldi.

        12

        23 yaşında olan Yerry Mina Deportivo Pasto takımından 2014 yılına başkent Bogota'da bulunan Santa Fe takımına transfer olan Mina, 1.95'lik boyu, hava hakimiyeti ve savunmadaki lider özellikleriyle dikkat çekti.

        13

        Takımıyla Sudamericana şampiyonluğu kazanan Yerry Mina, Santa Fe'nin 2016 yılında Libertadores macerasındaki performansıyla Palmeiras'ın yolunu tuttu.

        14

        Stoper mevkisinde görev yapan Mina ,topu geriden oyuna sokma konusunda uzun boyuna karşın başarılı olan genç oyuncu, 1.95'lik boyuna karşın hızlı bir oyuncu olarak dikkat çekiyor.

        15

        Barcelona, Brezilya Ligi'nde Palmeiras forması giyen stoper Yerry Mina'yı 11.8 Milyon Euro bonservis bedeliyle transfer etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ