Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika haber! CHP'den hayatını kaybeden sağlık çalışanları için 'görev şehidi' talebi - Haber

        Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından hazırlanan teklif TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Salgınla mücadele sırasında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının “Görev Şehidi” olarak değerlendirilmesi öngörülüyor.

        Teklifte şu ifadelere yer verildi:

        "Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması ve yakınlarının şehit yakınlarına tanınan haklardan yararlanmalarının sağlanması gerektiği açıktır. Tüm dünyada geri dönülmez etkiler yaratan koronavirüs salgınında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne düşen başka insanların hayatlarını kurtarma pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarının onurlu mücadelelerinin hak ettikleri değeri görmesi için bu yasal düzenlemeyi bir an önce hayata geçirmek olmalıdır. Salgınla mücadele sırasında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ‘Görev Şehidi’ olarak değerlendirilmesi ve 2330 Sayılı Nakdi Tanzimat ve Aylık Bağlanması Kanunu kapsamında haklarının tanınmasıyla geride bıraktığı yakınlarının mağduriyeti bir nebze de olsa azaltılmış olacaktır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ