Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa SON DAKİKA: Kar faciası! Ne olduğunu anlayamadılar: 3 yaralı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bitlis'te inşaatı devam bir binanın çatısında biriken kar kütlesinin yoldan geçerken üzerine düştüğü 3 çocuk, karın altından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

        AA'da yer alan habere göre, inşaatı devam eden 7 katlı bir binanın çatısında biriken kar kütlesi, yoldan geçen 3 çocuğun üzerine düştü. Olay yerine gelen UMKE, AFAD, polis özel harekat, belediye ekipleri, çevredeki vatandaşlarla çocukları kar kütlesinin altından çıkardı.

        Üç çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekipler, kar kütlesi altında başka birinin olabileceği ihtimali üzerine çalışmasını sürdürüyor.

        Vali Oktay Çağatay, hastaneye kaldırılan çocukların sağlık durumun iyi olduğunu belirtti.

        Öte yandan tonlarca ağırlığındaki kar kütleleri çevreden geçen vatandaşlara ve esnafa korku dolu anlar yaşattı. O anları anlatan bir esnaf, bir anda büyük gürültü duyduklarını ardından da çığlık seslerini duyup kendilerini dışarıya attıklarını söyledi.

        DHA'da yer alan habere göre esnaf, "Bir anda büyük bir gürültü ve ardından çığlıklar duyunca hemen dışarıya koştuk. 3 kişinin kar yığınları altında olduğunu öğrenince yardıma koştuk. Ekiplerin de gelmesiyle birlikte çok şükür geç olmadan kar altındakiler çıkarıldı. Durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Binanın çatısı yeni olduğu için bir anda kar kütlesi toplu şekilde yere düştü" dedi. Olay anını gören başka bir esnaf ise, "Olay yerindeydim. Bir anda çatıdaki kar düştü. Kurtarmak için koştuk. Sonrasında ekipler geldi" diye konuştu.

        ÇATILARDAKİ KARLAR İÇİN UYARI

        Kar yağışının en fazla olduğu kentler arasında olan Bitlis'te 19 Ocak günü çatıda biriken ve kalınlığı bir metreyi bulan kar kütlesi şelale gibi caddeye akmış, saniye saniye görüntülenen olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

        Yetkililer de kar yağışı sonrası özellikle çatılarda biriken karların oluşturabileceği tehlikeler konusunda vatandaşları uyarmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ