Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika: FETÖ operasyonu! 32 gözaltı kararı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen talimatlara istinaden yapılan çalışmalar neticesinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet mahrem yapılanmasında yer alan 16 şüphelinin gözaltına alınmalarına karar verildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca verilen talimatlara istinaden yapılan çalışmalar neticesinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet mahrem yapılanmasında yer alan, haklarında tanık beyanları ve diğer mahrem imamlarla HTS irtibatı bulunan, 'bylock' kullanıcısı oldukları tespit edilen, bu şekilde örgütsel hiyerarşiye dahil oldukları ve örgütsel faaliyetlerde bulundukları anlaşılan; 5'i çeşitli kamu kurumlarında görevde, 2'si kamu görevinden ihraç edilmiş ve 9 özel sektör çalışanı olmak üzere toplam 16 şüphelinin gözaltına alınmalarına karar verildi.

        Şüphelilerin yakalanmaları ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce devam edildiği öğrenildi.

        İSTANBUL MERKEZLİ 4 İLDE BYLOCK OPERASYONU: 16 GÖZALTI

        FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 18 kişiden 16’sı İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonla yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları çerçevesinde, çeşitli meslek gruplarında faaliyet yürüten ve örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 18 şüpheli hakkına gözaltı kararı verildi.

        Örgüte yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 FETÖ/PDY mensubunun yakalanması için bu sabah İstanbul, Adıyaman, Eskişehir ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Baskınlarda, aralarında halen kamuda aktif olan 1 hemşire ve 1 öğretmen ile 1 ihraç polis memuru, 1 ihraç Merkez Bankası çalışanının da olduğu 16 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye de el konuldu.

        Yakalanan örgüt üyeleri hakkında yapılan çalışmalarda, şahısların FETÖ/PDY mensupları tarafından kullanılan gizli haberleşme programı Bylock kullanıcısı oldukları, haklarında örgüte müzahir olduklarına yönelik itirafçı ifadeleri bulunduğu ve FETÖ’nün mali yapısını şekillendiren Bankasya’ya yüklü miktarda para aktardıkları tespit edildi.

        Yakalanan zanlıların emniyetteki işlemlerine başlanırken, firari durumda olan 2 FETÖ/PDY mensubunun yakalanması için operasyonların sürdüğü belirtildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ