Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Son dakika haberi FETÖ üyesi Selahaddin Gülen tutuklandı

        FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanmaları ile örgüt elebaşı arasındaki irtibatı sağlayan Selahaddin Gülen, MİT tarafından yurt dışında gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

        FETÖ/PDY'nin elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni ve özel kalem müdürü Cevdet Türkyolu'nun da kayınbiraderi olan Selahaddin Gülen, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

        'Silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel saldırı' suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan Selahaddin Gülen'in, ifade işlemlerinin ardından da savcılığa sevk edildi. Gülen, akşam saatlerinde de tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

        BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'dan yapılan açıklamada da, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülmekte olan FETÖ’nü yurt dışı yapılanması soruşturması kapsamında şüpheli Selahaddin Gülen’in örgüt ile iltisaklı okulda öğretmen olarak görev yaptığı, örgüt tepe yönetimi ile irtibatlı olduğu ve ByLock programını kullandığı ifade edildi. Şüphelinin üzerine atılı ‘silahlı terör örgütü kurma veya yönetme’ suçundan çıkarıldığı Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ