Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Son Dakika Haberi... Koronavirüs testlerinde yalancı negatifliğe dikkat! - Haberler

        Koronavirüs salgını hem ülkemizde hem de dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Hematoloji uzmanı Dr. Atilla Uslu, koronavirüsün teşhisinde kullanılan testlerle alakalı çarpıcı bir açıklamada bulundu.

        Dr. Uslu, sosyal medya hesabından koronavirüs testlerinin gerçeği göstermeyeceği durumlar olabildiğini duyurarak, sağlık çalışanlarını, hastadan örnekleri hasassiyetle almaya çağırdı.

        Dr. Atilla Uslu, "Koronavirüs testinin 2 kez negatif geldiği ama akciğer tomografisi koronavirüs ile uyumlu görünen vakalarımız olmaya başladı. Örneklerin ağızdan ve burundan nasıl alındığı sonuçları etkiliyor. Düzgün alınmazsa ''Yalancı negatiflikler'' olabiliyor. Sağlık çalışanları dikkat" uyarısında bulundu.

        "Tıpta hiçbir tanı testinin başarısı yüzde 100 değildir. Her testin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. Her hastayı klinik bulguları ile değerlendirmek gerekir" diyenDr. Uslu, "Klinik şüpheniz varsa ısrarcı olun. Görüntüleme yapmadan tanıyı atlamayın" tavsiyesinde bulundu.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ