Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Son dakika haberi: Meclis, sağlık çalışanları için olağanüstü toplanıyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika... TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP'nin talebi üzerine, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili genel görüşme açılması amacıyla TBMM Genel Kurulu'nu 1 Ağustos Pazartesi günü olağanüstü toplantıya çağırdı.

        CHP, dün 120 imzayla TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantıya çağrılması talebinde bulunmuştu.

        Alınan bilgiye göre TBMM Başkanı Şentop, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının nedenleri ve alınması gereken önlemler konusunda bir genel görüşme açılması amacıyla yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, siyasi parti gruplarına yazı gönderdi. Şentop yazıda, TBMM Genel Kurulu'nu 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

        REKLAM

        AK PARTİ KATILMAMA KARARI ALDI

        Bu çağrının ardından yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti, 1 Ağustos'taki toplantıya katılmama kararı aldı. AK Parti'den yapılan açıklamada, "Bu çağrı hiçbir partiyle istişare edilmeden yapılmıştır" denildi.

        Açıklamada TBMM İçtüzüğü ve teamüllerine işaret edilerek, CHP'nin hiçbir parti grubunu bilgilendirmediği kaydedildi. CHP'nin kendi ittifak ortakları dahil bu konuda bir bilgi vermediğinin ifade edildiği açıklamada, bu durumun öncelikle siyasi parti gruplarına ve şu anda sahada olan, çalışan 600 milletvekilinin iradesine karşı bir saygısızlık ve siyasi nezaketsizlik olduğu söylendi.

        HDP DE AÇIKLAMA YAPTI

        Öte yandan HDP de, 1 Ağustos'ta Meclis Genel Kurulu'na katılmayacağını duyurdu. Açıklamada, CHP'nin bu konuda siyasi nezaket kurallarına uygun davranmadığı ve kendi önerilerinin sorulmamasının da talihsizlik olduğu belirtildi.

        İYİ PARTİ: TOPLANTIYA KATILACAĞIZ

        İYİ Parti'den yapılan açıklamada da, "Meclis'in 1 Ağustostaki olağanüstü toplantısına katılacağız" denildi.

        İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin, sağlıkta şiddetin önlenmesiyle ilgili genel görüşme açılması ve hazırladıkları kanun teklifinin görüşülmesi için TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantıya çağrılması talebinde bulunduğunu anımsattı.

        TBMM Başkanlığının da TBMM Genel Kurulunun 1 Ağustos Pazartesi günü toplanacağını duyurduğunu belirten Dervişoğlu, "İYİ Parti TBMM Grubu olarak sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarının önlenmesine katkı sağlamak amacıyla toplantıya katılacağız." ifadesini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ