Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bakan Soylu'dan son dakika açıklaması: Demirtaş teröristtir!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği karara tepki gösterdi. Soylu, "Selahattin Demirtaş teröristtir. AİHM'in kararının hiçbir anlamı yoktu, bu ikincilik tutumlar anlamsızdır" dedi.

        İçişleri Bakanı Soylu, video konferansla İl Emniyet Müdürleri ile değerlendirme toplantısında konuştu. Van'da Yıldırım-17 Besta Operasyonu'nun başladığını duyuran Soylu, 3 bin 251 personelin görev aldığını açıkladı.

        AİHM'in Selahattin Demirtaş kararına da tepki gösteren Bakan Soylu, "Selahattin Demirtaş teröristtir. AİHM'in kararının hiçbir anlamı yoktu, bu ikircikli tutumlar anlamsızdır" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uşak'ta çıplak arama iddiaları defalarca yalanlanmasına rağmen ısrar ediyorlar. Tekrar ediyorum, bunu ispatlayamayan namussuzdur" dedi.

        Bakan Soylu 2017 yılında evden hırsızlık vakalarının günlük ortalamasının 282 olduğunu, 2020 yılı sonuçlarına göre bu sayının 157'ye çekildiğini açıkladı.

        KADES UYGULAMASINA DİKKAT ÇEKTİ

        Öte yandan milli ve yerli biyometrik programın, 2021'in ilk çeyreğinde göç, emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve nüfusta kullanılmaya başlanacağını belirten Soylu, bunun bir devrim olduğunu anlattı.

        Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı arasındaki Otomatik Parmak İzi Teşhis Sistemi Entegrasyonu ile 3 bin 579'u terör olmak üzere 117 bin 648 olayın aydınlatıldığını söyledi.

        Yeni yılın bir bölümünde salgının gündemin ilk sıralarında yer alacağına ilişkin düşüncesini paylaşan Soylu, il emniyet müdürlerinden salgınla mücadeleye ilişkin denetimlerini kesinlikle aksatmamaları, sokağa çıkma kısıtlamasındaki denetimlerde kısıtlamanın amacından sapmadan vatandaşlarla olumlu bir iletişim kurulmasını istedi.

        Konuşmasında Kadın Destek (KADES) uygulamasına da değinen Soylu, uygulama üzerinden bugüne kadar 63 bin 830 ihbar geldiğini, uygulamayı indiren kişi sayısının 1 milyon 208 bine ulaştığını söyledi.

        Soylu açıklamasında, "Geçen sene bu vakitte 150 bin 200 bin civarında KADES indirme mevcuttu. Burada tüm teşkilatımızla bir kampanya yürüttük. Polislerimize ve jandarmalarımıza tüm ilçelerde stant kurarak özellikle kadınlara rica edip ‘bunu indirir misiniz’ diyerek çalışma yaptılar ve bu işin peşinden koştular. Buradan edilecek ihbarlarla 3 dakika da 5 dakika da olaylara müdahale edebildik.

        İhbarların tamamına gidildiğini müdahale edildiğini de burada ifade etmek isterim. Trabzon’da bir hanımefendi bana anlattı. KADES’i indiriyor. ‘Ha bunu bir deneyim’ diyor daha sonra polis 4 dakikada geliyor. Tabi bunu ‘ben denedim’ diyor. Ancak polisler ısrar etti eşiniz baskı mı yapıyor diye. Polisler en az 20 defa aradı bir şey var mı diye. Sonra da sabah geldiler tekrar kontrol ettiler. Hakikaten bunun bir deneme olduğuna ikna oldular.

        Bu milletimizin de sahip çıktığı bir olay inşallah bu şekilde başarılı bir şekilde de devam edecek."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ