Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberleri! ABD’de Kovid-19 vaka ve ölü sayısında yeniden artış endişelendiriyor

        ABD’de etkisini devam ettiren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son birkaç gündür görülen vaka ve ölü sayısındaki yüksek artışlar endişe doğurdu.

        Ülke genelinde haziran başına kadar uygulanan "evde kal" talimatının kaldırılması ve işletmelerin açılması üzerine, özellikle güney ile batı eyaletlerinde vaka ve ölü sayılarında hızlı artış görüldü.

        Kovid-19 verilerini derleyen Worldometer sitesine göre ABD'de son 24 saatte vaka sayısı 42 bine yaklaşırken, can kaybı da 2 bin 500’u geçti.

        Ülkede salgının en fazla artış gösterdiği eyaletlerden Teksas’ta Vali Gregg Abott, ekonominin açılması kararını geri çekerek barların kapatılması ve restoranların da kapasitelerinin düşürülmesi emrini verdi.

        Abott, vaka sayısındaki artışların genel olarak barlardaki toplanmalardan kaynaklandığını belirterek, "Bu kararımız virüsün yayılmasını engellemek ve halkın sağlığını korumak için çok önemli." ifadelerini kullandı.

        Cumhuriyetçi Vali, önceki gün yaptığı açıklamada, California’dan sonra ülkenin ikinci en kalabalık eyaleti olan Teksas’ta artış gösteren vakalar için iş yerlerinin tekrar kapatılmasının en son düşünecekleri çare olduğunu belirtmişti.

        Ülkede salgının ilk patlak verdiği ve "evde kalma" talimatının uygulandığı eyaletlerden California’da vaka sayısı son bir ayda ikiye katlanarak 201 bini geçti.

        California Valisi Gavin Newsom, vaka sayılarındaki artışın eyaletteki ekonomik açılımı etkileyeceği uyarısında bulunarak, Kovid-19 bağlantılı hastanelere yatış oranlarında son iki haftada yüzde 32 artış görüldüğüne dikkati çekti.

        New York’tan sonra halen salgından en fazla etkilenen ikinci eyalet konumundaki California’da ölü sayısı 6 bine yaklaştı.

        Salgında en fazla artış görülen diğer bir eyalet Florida’da vaka sayısının 114 bini geçtiği aktarıldı.

        Orlando’da iki hafta önce günlük 70 civarında vaka kaydedilirken, bu rakamın son bir haftada ortalama 350’ye çıktığı vurgulandı.

        ABD'DE SON DURUM

        ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ölenlerin sayısı son 24 saatte 2 bin 515 artarak 126 bin 823'e yükseldi.

        ABD, Kovid-19 salgınının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülke olmaya devam ediyor.

        Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 41 bin 986 artarak 2 milyon 505 bin 909'a ulaştı.

        Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı ise son 24 saatte 2 bin 515 artarak 126 bin 823'e çıktı.

        ABD'yi 1 milyon 233 bin 147 vakayla Brezilya, 620 bin 794 vakayla Rusya ve 491 bin 992 vakayla Hindistan izliyor.

        Günlük vaka ve ölü sayısındaki düşüşe rağmen New York, "salgından en fazla etkilenen eyalet" konumunu sürdürüyor.

        REKLAM

        New York'ta şu ana kadar 414 bin 274 kişiye virüs bulaştı, 31 bin 373 kişi hayatını kaybetti.

        New York'u 201 binden fazla vakayla California ve 175 binden fazla vakayla New Jersey takip ediyor.

        ABD'de Kovid-19 testi yapılan kişi sayısı 30 milyon 750 bini, iyileşenlerin sayısı da 1 milyon 52 bini geçti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ