Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KYK kredi borçları son durum: Borçlar silindi mi, ne oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan son durumu açıkladı! 2022 KYK kredi faiz borcu sıfırlandı mı, düzenleme geldi mi ve borç ödemesi nasıl olacak?
        1

        KYK borçları silindi mi? Milyonları ilgilendiren KYK borcu düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından KYK borçları ile uzun süredir devam eden kapsamlı çalışmaların tamamlandığı belirtildi. Bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki, "KYK kredi faizleri silindi mi, ne oldu?" İşte KYK faizi borçları ile ilgili son dakika gelişmeleri...

        2

        KYK BORÇLARI SİLİNDİ Mİ?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçti ve gündemdeki KYK borçları ile ilgili şunları söyledi:

        "Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Aldığımız kararla, kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. Böylece 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz."

        3

        KYK BORÇLARI NE OLDU?

        Erdoğan, açıklamasının devamında şunları söyledi:

        "Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrencilerimiz artık sadece aldıkları kredi rakamı kadar sorumlu olacaklar."

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ