Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: İran'da o ülkeden gelecek korona aşılarına yasak
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İran dini lideri Ayetullah Hamaney, koronavirüse karşı ABD ve İngiltere'de geliştirilen aşıların alınmasını yasakladı.

        Devlet televizyonundan ulusa seslenen Hamaney, ABD ve İngiltere'nin geliştirdiği koronavirüs aşılarına yasak getirildiğini duyurdu. Hamaney, " ABD ve İngiliz aşılarının ülkeye ithalatı yasaklandı. Bunu yetkililere söyledim, şimdi de size duyuruyorum" dedi.

        Hamaney, "Amerikalılar eğer aşı üretebilselerdi kendi ülkelerinde koronavirüsün hezimetine uğramazlardı" ifadelerini kullandı.

        İRAN'DA SON DURUM

        REKLAM

        İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 85 artarak 56 bin 18'e yükseldi.

        İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada, ülke genelinde 6 bin 251 yeni vaka tespit edildiğini ve bunlardan 571'inin hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti.

        Salgında son 24 saatte 85 kişinin daha yaşamını yitirdiğini açıklayan Lari, böylece virüs kaynaklı can kaybının 56 bin 18'e, vaka sayısının da 1 milyon 274 bin 514'e çıktığını aktardı.

        Kovid-19'a yakalanan hastalardan 4 bin 729'unun yoğun bakım ünitelerinde tedavi gördüğünü söyleyen Lari, salgının başlangıcından bu yana iyileşenlerin sayısının ise 1 milyon 58 bin 654'e ulaştığını ifade etti.

        Lari ayrıca, yaklaşık 83 milyon nüfusa sahip ülkede yapılan toplam test sayısının bugün itibarıyla 8 milyon 44 bin 799 olduğunu kaydetti.

        Ülkede, 6 ay sonra 5 Ocak'ta 100'ün altına düşen günlük can kaybı sayısı, dün tekrar üç haneli sayılara çıkmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ