Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Muharrem İnce'den 100 bin, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 5 kuruşluk dava!

        CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "iftira ve hakaret" iddiasıyla 100 bin liralık tazminat davası açtı.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN SOYLU'YA TAZMİNAT DAVASI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, iftira ve hakaretten suç duyurusunda bulunup, 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtı.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 8 Haziran Cuma günü İstanbul Esenler'de yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı davayı kazanmasıyla ilgili sözleri nedeniyle, müvekkili hakkında iftira ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun aleyhine açılmış davaların çoğunu kazandığı, kaybettiği 2-3 dava ile ilgili tüm ödeme ve giderleri kendisinin karşıladığı belirtilerek, "Şüpheli, eleştiride bulunma amacıyla hareket etmemiştir. Davalı açıkça ve bilinçli bir şekilde vekil edenin kişilik değerlerini hedef almıştır. Davalının, hakaret ve iftiralarının hoş görülebilme olasılığı bulunmamaktadır" denildi.

        Avukat Çelik, aynı dilekçeyi Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne vererek, Soylu hakkında 5 kuruşluk manevi tazminat davası daaçtı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ