Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: İnce'den Erdoğan'a çağrı! "İnanın bunu çok istiyorum"

        Muharrem İnce Bahçelievler'de konuştu. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kıraathane vaadini eleştirdi, "O kıraathanede internet olacak mı? Olacaksa gençler Twitter'dan Erdoğan'ı eleştirirlerse polis eve gelecek mi? Kitap okunacakmış. Sana mı kaldı kitap okumak, sen kitap özeti okuyorsun." dedi.

        İNCE BAĞCILAR'DA KONUŞTU

        İnce Bağcılar'da vatandaşlara hitap etti. İnce, "İnce stat yapmak, bahçe yapmak, kıraathane açmak cumhurbaşkanının işi değil. Belediye başkanının işi. Köprüyü yıkacakmışım, yok öyle bir şey. Ben öyle bir şey demedim. Pahalıya yaptın, onun hesabını sorarım. Orası ayrı. Camileri yıkıyormuş CHP. Yuhlamayın evet doğru söylüyor, deterjanla yıkıyorlar. Kötü bir şey mi?" dedi.

        "Şimdi ben Türkiye'nin zencisiyim, Erdoğan beyazı. Gariban olan benim. Beyaz çay içen o, sizinle siyah çayı içen benim. Milletin evladı Muharrem İnce saraylı olan Erdoğan. Muhafazakar kardeşim sana yakın olan benim. Gazetelerin manşetini atan Erdoğan, gazete patronları ile kavga eden benim. İsrail ile gizli anlaşma yapan o, Filistinlilerin hakkını savunan benim. Ne oldu da birden bire erken seçim kararı aldı. Kriz kapıda, Erdoğan bu ekonomik krizi atlatamaz. Neden? Dünya ile kavgalı, Türkiye'nin içindekilerle kavgalı. Avrupa Türkiye'deki yargıya güvenmiyor. Bu sorunların çözümü için taze bir kana ihtiyaç var. Demokrasiyi getirecek taze bir kana ihtiyaç var. Erdoğan gelirse bu krizi atlatamaz. Karanlık günler kapıda. Dolar 8-10 lira olursa şaşırmayın. Buhranlar uzun süreli yönetenleri değiştirmeden atlatılmaz. Değiştirmekte fayda vardır."

        "Her mahalleye kreş kuracağız. Her semte engelli veya yaşlı bakımevi kuracağız. Tozlu köy yollarından yetişerek buraya geldim ben. 16 yıllık milletvekilliğinin ardından cumhurbaşkanı adayıyım ben."

        "Buradan söylüyorum, erden ve askeri öğrenciden darbeci olmaz. Tepedekilerden hesap sor. Öğrenciden, erden ne istiyorsun. Yurtta barış, dünyada barış. Sloganımız bu. Sıkmayın canınızı, 15 gün kaldı. Emekliye 1500 TL diyorum, asgari ücret 2200 TL olacak diyorum. Parayı nereden bulacaksın diyor. Sen 40 milyar doları Suriyelilere harcarken nereden bulduysan ben de oradan bulacağım."

        MUHARREM İNCE ESENYURT'TA KONUŞTU

        Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce İstanbul Esenyurt'ta konuştu. İnce, vatandaşlara vaatlerini açıkladı, desteklerini istedi. İnce, Erdoğan'ı eleştirdi; "Memleketi batırıyorlar, kamyon duvara çarpmak üzere. Bu yorgun adamı değiştirmemiz lazım. Bana çırak diyor ya, önemli değil desin. O dünya ile kavga ediyor. Benim derdim fabrika. Benim derdim, AVM'de asgari ücretle ezilen çocuklar var ya onları adam gibi yaşatmak."dedi.

        Muharrem İnce'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

        "Memleketi batırıyorlar, kamyon duvara çarpmak üzere. Bu yorgun adamı değiştirmemiz lazım. Bana çırak diyor ya, önemli değil desin. O dünya ile kavga ediyor. Benim derdim fabrika. Benim derdim, AVM'de asgari ücretle ezilen çocuklar var ya onları adam gibi yaşatmak. Erdoğan'dan bir isteğim var, madem ekonomiyi biliyor, meydanlarda atıyorsun, 81 milyonun huzurunda karşıma istediğin kanalda çık. Çıkar mı? İnanın bunu çok istiyorum. Demirel'in yaptığı köprüden gidiş-geliş 11 lira. Erdoğan'ın yaptığı köprüden 114'e gidiyor, 114'e geliyorsun. Ey AK Partili kardeşim memleketin soyulduğunu görmüyor musun? Demirel'in yaptığı köprüden bayramda bedava geçiyorsun, Erdoğan'ınkinden parayla. Demirel'in ki hazineye gidiyor, Erdoğan'ınki yabancı şirketlere gidiyor. Yazık günah. Kriz kapıda, bunu taze kanla aşarız. Geleceğe umutla bakacağız, size gülümsemeyi öğreteceğim yeniden. Size huzur vat ediyorum, barış vaat ediyorum.

        REKLAM

        Bir milletvekili arkadaşım karton toplayan çocuğa sormuş, 'En büyük hayalin ne? Büyük karton bulmak istiyorum ağabey, daha çok para ediyor' demiş. Ben sizin çocuklarınıza güzel hayaller kurduracağım. Size aş, mutluluk, soyulmayan bir Türkiye vaat ediyorum. Hepinize çok teşekkür ederim ama ayın 23'ünde bütün İstanbul'u bekliyorum. Aranızdan ayrılmadan önce Kadir Gece'nizi kutluyorum. Kendimi size emanet ediyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ