Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA! İngiltere'den vatandaşlarına 'Lübnan'a seyahat etmeyin' çağrısı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'daki Filistin mülteci kamplarına, Suriye sınırına 5 kilometre mesafedeki bölgelere ve ülkenin kuzeydoğusundaki Hermel bölgesine seyahat edilmemesi yönünde tavsiyeye yer verildi.

        LÜBNAN'DAKİ EKONOMİK VE SİYASİ KRİZ

        Farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından kırılgan bir yapıya sahip Lübnan'da, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük ekonomik kriz yaşanıyor.

        Beyrut Limanı'nda Ağustos 2020'de meydana gelen büyük patlama, Lübnan'daki ekonomik sıkıntıları artırdı ve yeni bir hükumet krizi doğurdu.

        Patlama sonrası gelen tepkiler üzerine 10 Ağustos 2020'de istifa etmek zorunda kalan Hassan Diyab hükûmetinden sonra siyasi gruplar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle yeni hükûmeti kurma süreci 13 ay aldı.

        Necib Mikati başbakanlığında 10 Eylül'de kurulan yeni hükûmet, 20 Eylül'de Meclisten güvenoyu almıştı.

        SORUNLAR DEVAM EDİYOR

        Lübnan'da hükümetin kurulması sonrası ekonomik krizi aşmak için IMF ve diğer kuruluşlar ile iletişime geçen Mikati, Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi'nin Yemen'le ilgili olarak Riyad yönetimini eleştiren açıklamaları üzerine önce Suudi Arabistan, Bahrey, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Lübnan'dan Büyükelçileri'ni çekmesiyle karşı karşıya kaldı. Siyasi olarak Körfez ile krize giren Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta çatışmalar çıktı.

         Ortadoğu'da Lübnan gerilimi! 4'üncü ülke de elçisini çekti!
        Ortadoğu'da Lübnan gerilimi! 4'üncü ülke de elçisini çekti! Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ