Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberleri! İspanya, İtalya ve Fransa'da son 24 saatin koronavirüs bilançosu açıklandı!

        Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 17 bin 920'ye yükseldi.

        Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, düzenlediği basın toplantısında, virüs tespit edilen kişi sayısının son 24 saatte 16 bin 464 artarak 164 bin 327'ye ulaştığını söyledi.

        Kovid-19 nedeniyle 6 bin 248'i yoğun bakımda olmak üzere 31 bin 305 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü ifade eden Salomon, salgının başından bu yana hastanelerde bulunanların sayısının ikinci kez gerilediğini vurguladı.

        Salomon, hastalığı atlatan kişi sayısının ise son 24 saatte 1812 artarak 32 bin 812'ye çıktığını belirtti.

        Salgın nedeniyle son 24 saatte hastanelerde ve yaşlı bakımevlerinde 753 kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Salomon, ölenlerin sayısının hastanelerde 11 bin 60'a, yaşlı bakımevlerinde 6 bin 860'a yükseldiğini, böylece toplam can kaybının 17 bin 920 olduğunu kaydetti.

        Fransa, dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle en fazla can kaybının görüldüğü 4'üncü ülke konumunda bulunuyor.

        İTALYA'DA CAN KAYBI 22 BİNİ GEÇTİ

        İtalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 525 artarak 22 bin 170'e yükseldi.

        Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülkede yaklaşık iki aydır süren Kovid-19 salgınına ilişkin bilgileri başkentte düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

        Borrelli, ülkede aktif koronavirüs vaka sayısının 106 bin 607’ye ulaştığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının 168 bin 941’e çıktığını bildirdi.

        İyileşenlerin sayısının bugün 2 bin 702’lik artışla 40 bin 164’e çıktığını ifade eden Borrelli, ölü sayısının ise 525 artarak 22 bin 170’e yükseldiğini belirtti. Borrelli, 1189 yeni Kovid-19 vakası kaydedildiğini vurguladı.

        Yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısındaki düşüşün bugün de sürdüğünü anlatan Borrelli, dün 3 bin 79 olan sayının bugün 2 bin 936’ya gerilediğine işaret etti. Yoğun bakımdakilerin sayısı 20 Mart’tan bu yana ilk kez 3 binin altına düştü.

        İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü Başkanı Prof. Silvio Brusaferro da verilerde bir süredir gözlemledikleri düşüş eğiliminin devam ettiğini belirtti.

        Sivil Savunma’nın verilerine göre, ülke genelinde bugüne kadar 1 milyon 178 bin 403 test yapıldı.

        Ülkede en fazla ölü ve vaka sayısının olduğu Lombardiya Bölgesi’nde bugün 231 ölüm kaydedildi.

        Bu arada, Kovid-19’la mücadelede ilk sırada yer alan sağlık çalışanlarından da ölüm haberi gelmeye devam ediyor. İtalyan Tabipler Birliğinin açıkladığı son bilgiye göre, yaşamını yitiren doktor sayısı 127’ye, hemşire sayısı da 11’e çıktı.

        Öte yandan, Sağlık Bakan Yardımcısı Pierpaolo Sileri, bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, "Bu virüsü yeneceğiz. Virüsün yol açtığı zararlar göz önüne alındığında buna karşı geliştirilen aşının herkes için zorunlu olacağına dair şüphem yok." ifadelerini kullandı.

        İSPANYA'DA SON 24 SAATTE 551 CAN KAYBI

        İspanya'da Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 551 artışla 19 bin 130'a çıktı.

        Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 ile ilgili bilgileri güncelledi.

        Kovid-19 salgınında dün 523 olarak açıklanan günlük ölüm sayısı bugün az bir artışla 551 oldu.

        Salgında ölü ve vaka sayısındaki artış hızını yavaşlatıp, kontrol altına alan İspanya'da günlük ölü sayısı 500'lerde seyrediyor.

        Ülkede vaka sayısının ise düne nazaran 5 bin 183 artışla 182 bin 816'ya çıktığı bildirildi. Günlük vaka sayısında son iki gündür 5 binin üzerinde artış olması dikkati çekti.

        Ayrıca Kovid-19 hastalarından taburcu edilenlerin sayısının düne göre 3 bin 944 artışla 74 bin 797'ye çıktığı bilgisi paylaşıldı.

        REKLAM

        Virüsten en fazla etkilenen Madrid özerk yönetiminde ölü sayısı düne nazaran 153 artışla 6 bin 877'ye çıktı. Kentte vaka sayısı da son 24 saatte 1168 artışla 50 bin 694 olarak açıklandı.

        KATALONYA ÖZERK YÖNETİMİ ÖLÜMLERİ İKİYE KATLADI

        Madrid'in ardından İspanya'da Kovid-19 nedeniyle en fazla ölümün görüldüğü Katalonya özerk yönetiminde ölenlerin sayısının ise 3 bin 855'e çıktığı, bölgede toplam vaka sayısının da 37 bin 354'e ulaştığı bildirildi.

        Ancak Katalonya özerk yönetim hükümeti, kendi bölgesine ait Kovid-19 ile ilgili verileri, cenaze kayıtlarını esas alarak dün akşam değiştirdi.

        Katalonya Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 nedeniyle mart ayından bu yana olası ölümlerin sayısının 7 bin 97, vaka sayısının da 55 bin 457 olarak esas alınması gerektiğini savundu.

        Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Quim Torra da İspanya Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilerle örtüşmeyen söz konusu değişikliği, "şeffaflık politikası" olarak değerlendirerek İspanya'daki diğer özerk yönetimlere de cenazeleri esas alarak verilerini gözden geçirmesi çağrısı yaptı.

        REKLAM

        SAĞLIK BAKANI: AŞAĞI YÖNLÜ SÜRECE GİRMEDİK

        Senatodaki Sağlık Komisyonunda konuşma yapan Sağlık Bakanı Salvador İlla, "Serbest dolaşımda kısıtlama tedbirimiz devam ediyor. Ölü ve vaka sayısındaki artış eğrisinde hiçbir şekilde aşağı yönlü sürece girmedik. Ama önlemlerimizin meyvelerini alıyoruz. Bir hafta önce yüzde 7'lerde olan vaka sayısındaki artış bugün yüzde 2,9 olarak gerçekleşti. Bu zaman kadar Kovid-19 teşhisi konulan hastaların yüzde 40,5'i taburcu edildi." dedi.

        İlla, test sayısını artırdıklarını, günlük 45 bin test kapasitesine çıktıklarını ve şimdiye kadar toplam 930 bin test yaptıklarını söyledi.

        "Yürürlükteki önlemler hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı oluyor." diyen İlla, "Kovid-19'da ölü ve vaka sayısı eğrisinde zirveyi aştık, şimdi eğriyi aşağı doğru döndürmek zorundayız. Yakın tarihimizin en büyük meydan okumasıyla karşı karşıyayız. Yeni bir normalleşme sürecine geçiş için yaşadığımız tecrübelerden ders almamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        ŞİLİLİ YAZAR SEPULVEDA HAYATINI KAYBETTİ

        Öte yandan İspanya'da ikamet eden, 70 yaşındaki Şilili yazar Luis Sepulveda'nın da koronavirüsten dolayı bugün hayatını kaybettiği bildirildi.

        "Dünyanın sonundaki dünya", "Duygusal bir katilin günlüğü", "Patagonya ekspresi", "Mutluluğa dair bir düşünce", "Aşk romanları okuyan intihar" adlı çok sayıda öykü ve romanı bulunan Şilili yazar, İspanya'nın kuzeyinde yaşadığı Asturias bölgesinde 29 Şubat'ta Kovid-19 teşhisiyle hastaneye kaldırılmıştı.

        Sepulveda gibi koronavirüse yakalanan eşi, şair Carmen Yanez ise bu hastalığı yenmeyi başarmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ