Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: İYİ Parti’de kurultay günü... Meral Akşener iktidara yüklendi

        İYİ Parti Gene Başkanı Meral Akşener, partisinin 4. Olağanüstü Kurultayı’nda konuştu. Konuşmasında partilileri “Türkiye sizinle gurur duyuyor” diye selamlayarak başlayan Akşener, “Türkiye darlık çekecek bir ülke değildir. En verimli topraklar üzerinde yer altı kaynakları zengin, genç, üretken bir ülkedir. Türkiye cumhuriyeti yokluktan değil basiretsiz yönetimden darlık çekiyor” dedi.

        “SIKIŞINCA DIŞ GÜÇLER”

        Merkez Bankası’nın ihtiyaç akçesine muhtaç hale gelindiğini kaydeden Akşener, “Har vurup harman savuruyorlar. Sıkışınca dış güçler diyorlar. Sanırsın milyon dolarlık araçları dış güçler veriyor. Sanırsın yolcu garantisini, hasta garantisini dış güçler veriyor. Sanırsın liyakatsiz kadroları dış güçler doldurdu. Hepsini bugünkü iktidar yaptı” diye konuştu.

        REKLAM

        “İLK FATURA 23 HAZİRAN”

        Bu duruma sessiz kalmayacaklarını söyleyen Akşener, “İlk fatura 23 Haziran'da yola çıktı. Milletimiz olan bitenin farkında, bu işin dönüşü yok. Türkiye kabustan uyanıyor. İyi insanlar iktidara yürüyor. Adaletin olmadığı yerde ne dirlik olur ne düzen olur ne varlık olur. İlk adım ise haksızlık karşısında dimdik durmaktır” dedi.

        “HUKUK İLE GÜVEN”

        Hukuku mahkeme salonlarından ibaret görmediklerini kaydeden Akşener, “Hukukun sağlayacağı güvenin yatırıma, zenginliğe dönüşeceği bir ülkeden bahsediyoruz. Mübarek ağaçları, zeytinlikleri müteahhit hırsına feda ettiler. On binlerce ağaca kıymayı matah bir işmiş gibi pazarlamaya kalktılar. Salda Gölü gibi cennet köşeyi çöle çevirmeye kalktılar. Akarsularımızı daha fazla kirlettirmeyeceğiz. Ormanlarımızı daha fazla talan ettirmeyeceğiz” diye konuştu.

        “GELECEĞİN İLK GÜNÜ”

        “Vatan toprağı tüm canlılarıyla kutsaldır” diyen Akşener, “Dünümüzü çaldılar, geleceğimizi çalmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bunun için mücadele ediyoruz. İlan ediyoruz ki; bugün geleceğin ilk günü” ifadelerini kullandı.

        GÜNDEM TÜZÜK

        Kurultayı takip eden Habertürk muhabiri Saliha Çolak'ın aktardığına göre öncelikli gündem tüzük değişikliği. Mayıs ayında yapılan kurultayda genel başkanlık koltuğunun boşalması durumunda partiyi genel başkan yardımcısının kongreye götürebileceği tüzüğe eklenmişti. Yargıtay, bu değişikliği siyasi partiler kanununa uygun bulmamıştı. Bugünkü kongrede yapılacak değişiklikle yetki partinin kurullarına verilecek.

        ÇARŞAF LİSTE

        Kurultayda ayrıca Mayıs ayındaki tüzük değişikliğine göre üye sayısı 80'den 50'ye düşürülen Genel İdare Kurulu üyeleri ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek. Kurultayda çarşaf liste uygulanıyor. Yani partinin yönetim kadrolarında yer almak isteyen delegeler başvurusunu yapıyor ve bu başvurular sonucu oluşan liste ile seçime gidiliyor. Çarşaf listenin uygulandığı daha önceki siyasi parti kongrelerinde genel başkanın bir anahtar listesi de olabiliyordu. İYİ Parti kongresinde bu yol seçilmedi. Çarşaf liste tercihine ilişkin mesajlar da veren Akşener, "Seçtiklerimiz de, seçmediklerimiz de bizimdir. Bu kaçıncı kurultay diyorlar ama bizde böyle. Delege iradesinden köşe bucak kaçanlardan değiliz" ifadelerini kullandı. Kurultayın divan başkanlığını Müsavat Dervişoğlu yapıyor.

        Kurultay öncesi MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'deki eski MHP'lilere yaptığı "Dönün" çağrısı gündeme oturmuştu. Akşener, "Milliyetçiliği kulüp üyeliği zannedenlere sesleniyorum, 'Milliyetçilik İYİ Parti'de olur' demeyeceğim. Türk milliyetçiliğinin tapusu Türk milletinindir" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ