Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Ömer Çelik'ten 25 Kasım mesajı: 'Kadına dönük şiddetin her türlüsü lanetlenmeli' - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kadına yönelik şiddetle mücadele hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında şunları kaydetti:

        "Kadına dönük şiddetin her türlüsü herkes tarafından lanetlenmelidir. Kadına dönük şiddetle mücadele bir insanlık mücadelesidir ve insanlığın korunması için zorunludur. Bu konuda hiçbir istisna söz konusu olamaz. Medeni toplum düzeni kadına dönük şiddeti mahkum etmeye dayanır"

        Kadına dönük şiddetin insanlık onuru adına her alanda mahkum edilmesi gerekir. Gündelik hayatın içine gizlenmiş ve şiddeti teşvik eden ipuçları, söylemler ve pratikler büyük şiddet olaylarının zeminini oluşturuyor. Bunlara karşı hassas olmak şarttır.

        Kullanılan cümlelerden dizi senaryolarına, medya dilinden siyaset diline kadar her alanda kadınları inciten yaklaşımlara karşı farkındalık üretilmelidir. Kadına şiddetin varolduğu yerde insan onurunun yaşamayacağını bir 'hayat dersi' haline getirmek gerekir."

         Metroda dehşet dakikaları
        Metroda dehşet dakikaları Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ