Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kilis'e 2 roket atıldı! Ölü ve yaralılar var! Son Dakika Haberler

        Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen 1 roket, akşam saatlerinde Kilis'in Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan tarihi Çalık Camisi'ne isabet etti.Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralıların olduğu belirtiliyor. İkinci bir roketin ise bir eve isabet ettiği kaydedildi.Kilis'te roketli saldırı sonrası ölü sayısı 2'ye yükselirken, 12 kişinin yaralı olduğu bildirildi.

        "BİR ROKET DE EVE İSABET ETTİ"

        Roketlerden birinin yatsı namazı sırasında Çalık Camisi'ne isabet ettiğini dile getiren Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, şunları belirtti:

        "Camimizdeki 8 vatandaşımız yaralandı. Yaralılarımızdan 2'sinin durumu ciddi. Diğer roket ise buraya yaklaşık 100 metre yukarıdaki bir sokaktaki eve isabet etti. Çok şükür can kaybı yok. Roketin oluşturduğu dumandan etkilenmek suretiyle 4'ü çocuk 5 kişi yaralanmış durumda. Yaralılarımızın hepsi hastanelere kaldırıldı. Tedavilerine başlandı, olay yerinde de çalışmalar sürüyor."

        Tekinarslan, bir soru üzerine, "Şu anda içeride yaralı yok. Olaydan sonra yaklaşık 10 dakika içerisinde yaralılarımızın tamamına yakını tahliye edilip hastaneye kaldırıldı. Camimiz hasar almış durumda. 2 vatandaşımızın durumunun son derece ciddi olduğunu biliyorum. Yatsı namazında.... Hepimize çok geçmiş olsun." diye konuştu.

        TERÖR MEVZİLERİNE OBÜSLERLE KARŞILIK VERİLDİ

        Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensupları tarafından Kilis kent merkezine yönelik roketli saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) belirlenen hedefler ateş altına alındı. Sınır birliklerinde konuşlu TSK birlikleri, radar tespit cihazlarıyla tespit edilen terör örgütü hedeflerini, Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı.

        HEDEFLER İMHA EDİLDİ

        Askeri yetkililer, saldırıya misliyle karşılık verildiğini ve hedeflerin imha edildiğini belirtti. Sınır birliklerinin top atışları, Kilis kent merkezinden de duyuldu.

        AA'nın haberine göre, olay yerine sevk edilen emniyet güçlerinin çevre güvenliğini almasının ardından yaralılar ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        VALİDEN AÇIKLAMA GELDİ: 2 ÖLÜ, 13 YARALI

        Valilik basın bürosundan yapılan açıklamada, saat 18.10 sıralarında PYD/PKK'lı teröristlerce Afrin bölgesinden roketli saldırı düzenlendiği belirtildi.Roketlerden birisinin Çalık Camisi'ni hedef aldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Akşam namazını kılmakta olan biri Türk, biri Suriyeli olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaş ise yaralanmıştır. İkinci roketin isabet ettiği konutta ise 5 vatandaş hafif olarak yaralanmış, yaralananlar tedavi altına alınmıştır."

        Kilis Valisi Tekinarslan, PYD/PKK'nın kent merkezine yönelik saldırısında camideki 8 kişinin yaralandığını, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ