Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İNGİLTERE ŞOKTA! Kraliçe Elizabeth Kovid-19'a yakalandı - Korona haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in koronavirüs testinin pozitif çıktığı duyuruldu.

        95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth'in hafif semptomlar gösterdiği ve doktor gözetiminde olduğu ve uygun yönergeleri takip edeceği belirtildi.

        Açıklamada, Kraliçe'nin bu hafta Windsor'daki hafif düzeyde görevlerine devam etmeyi planladığı aktarılarak "(Kraliçe) Tıbbi yardım almaya devam edecek ve tüm uygun talimatları takip edecek." ifadesi kullanıldı.

        JOHNSON'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

        İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kraliçe Elizabeth'e geçmiş olsun mesajında, "Majesteleri Kraliçe'nin koronavirüsü hızlı bir şekilde atlatmasını ve sağlığına hızlı bir şekilde dönmesini dilerken herkes adına konuştuğuma eminim" dedi.

        REKLAM

        Diğer yandan 10 Şubat tarihinde Prens Charles'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklamıştı. Prensin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilmiş, süreci evde izole olarak atlatmıştı.

        İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip 9 Nisan'da 99 yaşında hayatını kaybetmişti. Törene koronavirüs kısıtlamaları kapsamında 30 kişi katılmıştı.

         Türkiye'ye 3 kez geldi
        Türkiye'ye 3 kez geldi Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ