Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika haberi: Meteoroloji'den çok önemli bir uyarı daha! (Hava durumu son dakika 26 Eylül)

        Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ ve Kırklareli için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

        Meteoroloji Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan soğuk hava dalgası için uyarıda bulundu.İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağmur sabah saatlerinde de etkisini göstermeye devam etti. Yağmurla birlikte etkili olan rüzgar, zaman zaman İstanbullulara zor anlar yaşattı.

        Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğu ilçeleri ile İstanbul ve bölgenin doğusunun (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredeceği tahmin edildi.

        KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

        Yapılan açıklamada, "Rüzgarın; Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden fırtına (50-80 km/sa), Marmara'nın güneybatısında kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( çatı uçması, ağaç ve ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

        REKLAM

        Ayrıca çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar konusunda vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi.

        BAZI İDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

        İDO’nun 26.09.2018 tarihinde yapılması planlanan bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. İptal olan seferler şöyle:

        Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy 08.30 - 10.55 seferi,

        Kadıköy-Yenikapı-Bursa 07.50 - 08.45 seferi,

        Bandırma-Yenikapı-Bostancı 07.45 - 10.45 seferi.

        GÖKÇEADA SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

        Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bugün yapılması gereken tüm feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.

        Kuzey Ege Denizi'nde iki gündür etkili olan kuvvetli poyraz nedeniyle Gökçeada'ya ulaşımda akşamalar yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nün, bugün Kuzey Ege kıyılarında poyraz fırtınasının saatte 70 ile 100 kilometre hızla eseceği uyarısı ardından, Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Gökçeada-Kabatepe arasında bugünkü tüm feribot seferlerini iptal etti. Gestaş firması, olumsuz hava koşulları nedeniyle Geyikli'den Bozcaada'ya saat 09.00'da yapılması gereken seferin 10.00'a ertelendiğini bildirdi.

        Çanakkale Boğaz hattındaki feribot seferleri ise, aksamadan devam ediyor.

        ORTA VE DOĞU KARADENİZ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, akşam saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülen sağanakların, yarın akşam saatlerine kadar Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde aralıklarla kuvvetli (50-100 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

        Meydana gelebilecek sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ