Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Cihaz Son dakika! Ne salgın ne kriz! Cep telefonu satışı tam gaz - Haberler - Teknoloji Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bütün dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de kasıp kavuran koronavirüs salgını, ekonomik sorunlar, kapanma ve iş kayıpları cep telefonu pazarını etkilemedi. Araştırma şirketi GfK’nın yaptığı çalışmaya göre, bu yıl ocak-ekim döneminde 8 milyon 972 bin (akıllı ve diğer) cep telefonu satıldı. Söz konusu raporda, geçen yıl aynı dönemde 9 milyon 80 bin telefonun satıldığı ifade edildi.

        NİSAN’DA DİBE VURDU

        Rapora göre salgına karşı kapanma adımının atıldığı Mart ayında satışlar düşmeye başladı. Şubat’ta 979 bin olan cep telefonu satışı, Mart’ta 727 bine, geriledi. Nisan’da bir miktar daha düştü ve 591 bine indi.

        TOPLAM ABONE SAYISI 82 MİLYON

        Satışlar, Mayıs ayından itibaren artış trendine girdi. Yaz mevsiminde aylık bazda 950 bin ile 1 milyon aralığına oturdu. Böylece, cep telefonu satışları geride kalan 10 ayda, geçen yılın düzeyine yaklaştı. Sektör temsilcileri, bu yılın 10 milyona yakın bir satışla kapatılabileceğini belirterek, salgın ve salgınla birlikte yaşanan gelişmelerin de cep telefonuna ve internete olan talebi etkilemiş olabileceğine işaret etti.

        Rapora göre, Türkiye pazarında cep telefonu satışlarında Samsung lider konumunda bulunuyor. Türkiye’de toplam mobil abone sayısı da 82 milyon.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ