Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika! Reel kesim güven endeksi arttı - İş-Yaşam Haberleri

        Reel kesim güven endeksi arttı nisan ayında 3.4 puan artışla 105.5 oldu. Son üç aydaki toplam sipariş miktarı, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı, mevcut toplam sipariş miktarı, gelecek üç aydaki üretim hacmi ve mevcut mamul mal stokuna ilişkin değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkilerken, genel gidişat, gelecek üç aydaki toplam istihdam miktarı ve sabit sermaye yatırım harcamasına ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkiledi.

        2019 yılı Nisan ayında, ankete katılan işyerlerinin yüzde 46.5'i üretimlerini kısıtlayan faktör bulunmadığını belirtirken, yüzde 18.8'i talep yetersizliğinin üretimlerini kısıtlayan en önemli faktör olduğunu belirtmiş, onu sırasıyla mali imkansızlıklar, hammadde-ekipman yetersizliği, işgücü yetersizliği ve diğer faktörler izledi.

        İçinde bulunduğu sanayi dalındaki genel gidişat konusunda, bir önceki aya kıyasla daha iyimser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 8.2'ye, aynı kaldığını belirtenlerin oranı ise yüzde 74.3'e gerilerken, daha kötümser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 17.5'e yükseldi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ