Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: 3 kentte peş peşe orman yangını çıktı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İzmir'in Menderes ilçesinde, seraların bulunduğu bölgede başlayan ve ormana sıçrayan yangının söndürülmesi için çalışma yürütüldü.

        AA'da yer alan habere göre, Çamönü Mahallesi'nde çok sayıda seranın bulunduğu bölgede, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

        Fotoğraf: DHA

        Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılarak ormanlık alana sıçradı. Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 3 uçak, 2 helikopter, 13 arazöz ve 3 su tankeri sevk edildi. Yangın yaklaşık 1,5 saatte kontrol altına alındı.

        REKLAM

        HATAY

        Hatay'ın Antakya ilçesi Habibi Neccar Dağı eteklerindeki ormanda da yangın çıktı. Yangın söndürme ekipleri, alevleri kontrol altına alabilmek için karadan ve havadan çalışma başlattı.

        Fotoğraf: DHA

        DHA'nın haberine göre ilçede Habibi Neccar Dağı eteklerinde bulunan Bağrıyanık Mahallesi´ndeki ormanda saat 14.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

        Fotoğraf: DHA

        Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü´ne bağlı helikopter ve arazözler sevk edildi. Ekiplerin, havadan ve karadan müdahalesi sonrasında yangın kontrol altına alındı.

        MERSİN

        Mersin'in Anamur ilçesindeki ormanda yangın çıktı. Bölgeye, 2 yangın söndürme uçağı, 5 helikopter ve 20 arazöz sevk edildi.

        REKLAM

        Fotoğraf: İHA

        İlçeye bağlı Bozdoğan ile Çarıklı mahalleleri arasındaki ormanda öğle saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü´ne bağlı 2 yangın söndürme uçağı, 5 helikopter ve 20 arazöz sevk edildi.

        Ekiplerin ilk müdahaleyi 15 dakika içerisinde yaptığı yangın, havadan ve karadan yapılan söndürme çalışmasıyla kontrol altına alındı.

        Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

        *Haberin görseli DHA tarafından servis edilmiştir

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ