Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor SON DAKİKA Trabzonspor transfer haberi! Sturridge resmen Trabzonspor'da - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor, dünyaca ünlü futbolcu Daniel Sturridge ile sözleşme imzalandığını borsaya bildirdi.

        KAP'a yapılan açıklama şöyle:

        "Şirketimiz, Serbest statüde bulunan profesyonel futbolcu Daniel Sturridge ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere üç yıllık anlaşma sağlamıştır.

        Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya;

        - 2019-2020 sezonu için 1.500.000.-euro garanti ücret,

        - 2020-2021 sezonu için 1.500.000.-euro garanti ücret,

        - Opsiyon dönemi olan 2021-2022 sezonu için 1.500.000.-euro garanti ücret ödenecektir.

        Şirketimiz ayrıca, Serbest statü hakkını elinde bulunduran ve dolayısıyla herhangi bir bonservis ödemesi yapılmayacak olan oyuncuya, 2019-2020 sezonu için 2 milyon euro imza ücreti ödeyecektir. Devam eden sezonlar için ise oyuncunun kulübümüzde devam etme şartına bağlı olarak imza ücreti ödenecektir. Oyuncunun kulübümüzle ilişiğinin kesilmesi durumunda herhangi bir imza ücreti ödemesi yapılmayacaktır.

        REKLAM

        Ayrıca, yapılan transfer kapsamında, futbolcuya yapılacak ödemelerin yüzde sekizi oranında bir menajerlik hizmet bedeli ödenecektir."

        TÜRKİYE, HABERTÜRK'TEN ÖĞRENDİ

        Trabzonspor'un tarihi transferiniTürkiye ilk kez Habertürk Spor'dan öğrendi.25 Temmuz'da Çağatay Çelik imzasıyla yayımlanan haber gündeme bomba gibi düşerken yıldız oyuncunun transfer sürecinin tüm ayrıntıları anbean Habertürk Spor'da okuyucularla buluştu.

        DANIEL STURRIDGE KİMDİR?

        İsim: Daniel Andre Sturridge
        Doğum tarihi: 1 Eyl 1989
        Doğduğu il: Birmingham
        Yaş: 29
        Boyu: 1,80m
        Uyruğu: Ingiltere
        Mevki: Forvet - Santrafor
        Ayak: sol ayak
        Oyuncu danışmanı: Octagon
        Güncel kulüp: Trabzonspor
        Takıma katılma tarihi: 21 Ağu 2019
        Sözleşme bitiş tarihi:: 30.06.2021
        Piyasa değeri 15 milyon Euro

        Futbola Aston Villa altyapısından başladıktan sonra Manchester City'nin akademisine geçen, Manchester ekibiyle A Takıma yükselen ve profesyonel olan Sturridge, daha sonra Chelsea'ye transfer olmuştu. 29 yaşındaki golcü oyuncu, 2013 yılında ise Liverpool'un yolunu tutmuştu.

        Profesyonel kariyerinin tamamını ülkesi İngiltere'de geçiren Sturridge, bu süreçte Bolton, West Bromwich Albion gibi ekiplerde de kiralık olarak top koşturmuştu. Sturridge, ocak ayında muhtemel transferiyle ilgili kardeşine bilgi vererek bahis kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 6 hafta men cezasına çarptırılmış, cezasının 4 haftası ise ertelenmişti.

        Sezon

        ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ İKİ KEZ KAZANDI!

        Liverpool formasıyla 160 maça çıkan Sturridge, söz konusu bu karşılaşmalarda 67 gol attı. Sturridge, 2011-12 sezonunda Chelsea, geçen sezon ise Liverpool ile Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk yaşamıştı. İngiliz golcü, 2009-2010 yılında Chelsea ile bir de Premier Lig şampiyonluğu yaşamıştı.

        İngiltere Milli Takımı formasını da birçok kategoride terleten yıldız futbolcu, İngiltere A Milli Takımı'nda ise 26 maçta görev aldı, 8 gol kaydetti.

        Trabzonspor daha önce Yusuf Sarı, Fıratcan Üzüm, Nemanja Andjusic, Ahmet Canbaz, Doğan Erdoğan, Donis Avdijaj, Erce Kardeşler, Gaston Campi, John Mikel Obi'yi renklerine bağlamıştı. Bordo-mavililer ayrıca altyapısı, Pendikspor, Altınordu altyapısı ve 1461 Trabzon'dan birçok genç futbolcuyu da kadrosuna katmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ