Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Rus askerleri sınır hattından çekiliyor

        Hatay'ın Suriye sınırındaki Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki hudut karakollarındanAfrin'deki terör örgütü PYD/PKK mevzileri vuruldu.

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik operasyon hazırlığını sürdürürken Hatay'ın Hassa ilçesinin sınır karakollarından 10topatış yapıldı. Gün boyunca Kırıkhan, Hassa ve Reyhanlı ilçelerindeki karakollardan yapılantopatışları ise akşam saatlerinde 40'a kadar ulaştı.

        AA'nın haberine göre; Özellikle askeri yığınak yapılan Hassa'nın Sugediği bölgesinden aralıklarla tanklarla yapılan atışlarla Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mevzileri vuruldu. Terör örgütünün taciz atışlarına karşılık verildiği bildirildi.

        RUS ASKERLERİNİN AFRİN’DEN ÇEKİLDİĞİ İDDİALARI YALANLANDI

        Türkiye’nin Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik muhtemel harekatı için geri sayım sürerken, Rusya askeri polisini bölgeden çıkarmaya başladı.

        AA’nın Afrin içindeki kaynaklardan aktardığına göre, Kefer Cenne köyü yakınlarında konuşlu Rus askeri polisi bölgeden gruplar halinde ayrılıyor. Afrin’den çıkan onlarca Rus askeri polisi, Beşşar Esed rejiminin kontrolündeki Nubul ve Zehra beldelerine ulaştı. Rus askeri polisinin bir kısmı halen Afrin’de bulunuyor. Fakat Rus yetkililerRus askerinin Afrin'den çekilmeye başladığını yalanladı.

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Moskova’da dün Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ile görüşmüştü. Görüşmede, bölgesel güvenlik konuları, Suriye’deki son gelişmeler ve Astana/Cenevre süreci ele alınmıştı. ​

        Gazete Habertürk'ten Çetiner Çetin, yaklaşık 170 Rus askerinin Türkiye sınırına yakın bölgelerde bulunduğunu belirterek "170 Rus askerinin bugün itibarıyla Afrin'in 17 kilometre güneyine çekileceği bize içeriden gelen bilgiler.20 kişilik bir grubun Afrin'in iç alanına doğru çekildiği bilgisi geldi" demişti.

        Milli Savunma Bakanı Canikli: Bu harekat yapılacak Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'den Afrin operasyonuna ilişkin son dakika açıklamalar geldi. Bakan Canikli, "Bu hareket yapılacak" dedi. Bakan "Tüm terör hatları ortadan kaldırılacak" diye konuştu. Bedelli askerlik sorusuna ise Bakan Canikli, "Gündemimizde yok" dedi
        REKLAM

        AFAD SINIRA ÇADIR KURUYOR

        Bugün öğle saatlerinde Hassa'nın Akbez Mahallesi'ne gelen AFAD ekipleri, Hassa Belediyesi işçilerinin de desteğiyle çalışmalara başladı. Suriye sınırına yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki alanda iş makinaları tarafından yapılan düzenlemenin ardından çadır kuruldu. Çadırların çevresine de üzerinde AFAD yazan konteynırlar yerleştirildi. Çadırların hangi amaç için kullanılacağı ise açıklanmadı

        HATAY'DA ASKERİ SEVKİYAT

        Hatay'a farklı kentlerden gönderilen 7 tank ve 1 zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), güvenlik önlemi alınarak, merkez Antakya ilçesine ulaştırıldı. Polis eskortu eşliğinde, 2'nci Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı Narlıca Hudut Taburu'na getirilen askeri araçların, buradan da sınır birliklerine sevk edileceği belirtildi.

        AFRİN'İN KÖYLERİNDE BEZ PARÇALARI İNDİRİLDİ

        Hatay'ın Hassa ilçesinin karşısında bulunan ve terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'nin kontrolündeki Afrin ilçesine bağlı Karababa, Meydanko köylerinde herhangi bir hareketlilik gözlenmedi.

        Sınırın sıfır noktasından çıplak gözle görülen köylerdeki sessizlik sürüyor. Bazı binalarda daha önce asılan terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının ise indirilmesi dikkat çekti. Afrin'i karşıdan gören Hassa ilçesinin sınır hattına da askeri araç sevkiyatı devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ