Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Türkiye kahramanına koştu!

        Kültür ve Turizm İl Müdürü Basri Akdemir, 15 Temmuz Darbe girişiminin seyrini hayatı pahasına değiştiren kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in kabrini 1 buçuk milyon vatandaşın ziyaret ettiğini söyledi.

        Akdemir, 'Görmeden Gitmeyin' sloganıyla kabre gelen vatandaşların Niğde’nin kültürel varlıklarını görmesi için yönlendirme çalışmaları yaptıklarını belirtti.

        Akdemir, “Ömer Halisdemir’in kabrine çok fazla insan geliyor. Geçen yılki verilere göre 2 yılda 1 buçuk milyona yakın vatandaşımız geldi. Vatandaşlarımız gelmişken neden Niğde’yi görmesin diye kültürel varlıklarımızdan haberdar etmek için yönlendirme levhaları koyduk. Gümüşler Manastırında da bu şekilde yönlendirmeler yapacağız. Gümüşler Manastırında yabancı turistlerin uğrak yerlerinden birisi. Niğde’de başka kültürel varlıklar var Selçuklu ve Osmanlı başta olmak üzere Roma döneminden kalma eserler ve mekanların olduğunu gösteren tabelalar koyacağız. Niğde’nin turizmine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu konuda Niğde Belediyesi, Niğde İl Özel İdaresi ve Karayolları müdürlüğü destek verecek” dedi.

        176 TABELA YAPILACAK

        Vatandaşların şehrin kültürel ve doğa turizmini görmeleri için şehrin giriş ve çıkışlarından yönlendireceklerini ifade eden Akdemir; “Niğde’nin tarihi ve kültürel varlıklarına ulaşım noktasında yerini gösteren tabelalar ve levhalarla ilgili çalışma başlattık. 5 günden beri hem şehrin merkezinde ve köylerimizde tarihi kültürel varlıklara ulaşımı kolaylaştıran levhalar asıyoruz. Toplamda 176 tane levha asımı yapacağız. Bu levhaların Karayolları Müdürlüğü şehrin önemli noktalarına yerleştirilecek. Ömer Halisdemir’in kabrine çok yerli ziyaretçi geliyor. O ziyaretin sonrasında Niğde’nin kültürel varlıklarından haberdar etmek için ‘Görmeden Gitmeyin’ anlamında bir mesaj olması için çalışmamızı yapıyoruz. Bu çalışmalarla birlikte tanıtım anlamında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ