Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Üniversiteli kıza taşla saldırdı! 1 yıl 6 ay ceza aldı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuklu sanık Özcan Mercan getirilirken, şikayetçi Aslı Gizem U. avukatıyla katıldı.

        SALDIRGAN ÖZÜR DİLEDİ

        DHA'nın haberine göre, sanık Özcan Mercan savunmasında, işsiz olduğu için hayata kızgın olduğunu, olay günü de bu nedenle yerden bir taş aldığını belirterek karşısına çıkan ilk kişiye taşla vurduğunu belirtti. Herhangi bir akıl hastalığı olmadığını söyleyen Mercan şikayetçiden özür diledi.

         Üniversiteli kıza taşlı saldırıda akılalmaz sözler!
        Üniversiteli kıza taşlı saldırıda akılalmaz sözler! Haberi Görüntüle

        ŞİKAYETİNİ TEKRARLADI

        Şikayetçi Aslı Gizem U. da sanığın bir anda kendisine taşla saldırdığını belirterek şikayetinin devam ettiğini söyledi.

        REKLAM

        İLK DURUŞMADA KARAR ÇIKTI

        Mahkeme, sanık Özcan Mercan'ı "Silahla basit yaralama" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak tahliyesine karar verdi.

        NE OLMUŞTU?

        Olay, Emniyettepe Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'nde 20 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşmişti. Okula gitmekte olan Aslı Gizem U'ya, yolda giderken hiç tanımadığı Özcan Mercan yerden aldığı taşı kafasına vurmuştu. Başına aldığı darbeyle kanlar içerisinde kalan Aslı Gizem U'nun korku içerisinde koşmuştu. O anlar güvenlik kamerasına da yansımıştı.

        Olayın emniyete bildirilmesinin ardından kamera kayıtlarını da incelemeye alan Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sanık Özcan Mercan'ı yakalamıştı. Adliyeye çıkarılan Özcan Mercan 21 Ocak'ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sanık Özcan Mercan'ın emniyete verdiği ifadesinde, işsiz olduğunu, maddi durumu nedeniyle hak ettiği hayatı yaşamadığından dolayı bu olayı gerçekleştirdiğini söylemişti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Özcan Mercan hakkında "Silahla basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis talep edilmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ