Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Son Dakika: WhatsApp çöktü mü? WhatsApp açılmıyor! BTK Başkanı Ömer Sayan'dan açıklama - Teknoloji Haberleri

        WhatsApp çöktü mü? sorusu, birçok kullanıcının yaşadığı bağlantı sorunun ardından sorulmaya başlandı. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma ve sohbet uygulaması WhatsApp'ta bazı bölgelerde bağlantı sorunu yaşanıyor. Peki WhatsApp çöktü mü? WhatsApp ne zaman düzelecek?

        WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ?

        Dünyanın birçok noktasındaki kullanıcılar, WhatsApp'ta bağlantı sorunu yaşadığını sosyal medya siteleri aracılığıyla paylaşıyor. Türkiye'de de bazı noktalarda WhatsApp'a erişim sağlanamıyor ve WhatsApp'a giren kullanıcılar, "Telefon Bağlı Değil" uyarısıyla karşılaşıyor.

        Aynı zamanda WhatsApp'ın Web sürümünde de bağlantı sorunu yaşanıyor. WhatsApp Web üzerinden mesaj göndermek isteyen kullanıcılar yine bağlantı sorunuyla karşılaşıyor.

        REKLAM

        Öte yandan yaşanan bağlantı sorunu nedeniyle WhatsApp yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

        Yaklaşık 1 milyar aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp'ta yaşanan bağlantı sorununun Avrupa sunucularından kaynaklandığı görüntüleniyor.

        Saat 22:40 itibarıyla WhatsApp'a Türkiye'den erişim yeniden sağlandı.

        BTK BAŞKANI ÖMER FATİH SAYAN'DAN AÇIKLAMA

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabı üzerinden WhatsApp'ın çökmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Whatsapp servislerinde küresel boyutta bir teknik arıza olduğu USOM tarafından raporlandı. Ülkemiz de bu kesintiden etkilenmekte. 2018 Yerli ve milli yazılımların yılı olacak. Mutlu yıllar..."

        "USOM Whatsapptaki teknik sorunun sona erdigini ve whatsapp trafiğinin arttığını raporladı."

        https://twitter.com/ofatihsayan/status/947553832736878597

        WHATSAPP KULLANICILARI HABERTURK.COM YORUMLARINDA BULUŞTU

        WhatsApp'ın çökmesinin ardından Haberturk.com okuyucuları, Haberturk.com yorum sayfamızda buluştu.

        Okurlarımız, WhatsApp'ın çökmesini fırsata çevirerek yorum sayfamızı keşfettiler. İşteWhatsapp'ın çökmesinin ardından Haberturk.com'a okuyucularımızdan gelen bazı yorumlar:

        "sorun yok burdan devam ederiz ee arkadaşlar nerde kalmıştık :)"

        "Habertürk de olmasa whatsapp in çöktüğünden haberimiz olmayacak! dur bakiyim telefona ! harbiden çökmüş vay arkadaş! teşekkürler HT"

        "Whatsapp tan yazip ulasamadiklarim buradan yaziyorum hayirli mutlu senelere"

        "Aşkım whatsapp çöktü Habertürk'e gel"

        "Canım whatsapp çökmüş buradan devam edelim. Neredesin ulaşamıyorum sana şebeke çökmüş..."

        WHATSAPP NEDİR?

        Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınan WhatsApp, bu satın almanın ardından birçok yeni özelliğe kavuşmuş ve dünya genelinde hem yazılı, hem sesli hem de görüntülü sohbet uygulamaları arasından sıyrılarak zirveye oturmuştu.

        Günümüzde yaklaşık olarak 1 buçuk milyar kullanıcı sayısı bulunan WhatsApp, geçtiğimiz dönemlerde Snapchat ile hayatımıza giren "Hikaye" özelliğini de uygulamaya eklemiş ve bu özelliğiyle bir kesim kullanıcıdan olumsuz geri dönüş alsa da, bir kesim kullanıcıdan da olumlu tepkiler almıştı.

        Öte yandan kısa süre önce eklediği "mesaj geri alma" özelliği ile de kullanıcılardan olumlu geri dönüşler alan WhatsApp, özellikle Facebook tarafından satın alınmasından sonra bünyesine yeni özellikler kattı.

        REKLAM

        Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan WhatsApp Messenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği Ağustos 2012'den Ocak 2013'e kadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500'e ulaşmıştır. Dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek olan siber hizmetler arasındadır.

        WhatsApp uygulaması üzerinden kullanıcılar birbirlerine 2G, 3G, 4G ya da Wi-Fi bağlantısı kullanarak fotoğraf, video, desteklenen türdeki belgeler, ses kaydı, sesli mesaj ve yazılı mesaj gönderebilir. Aynı zamanda WhatsApp üzerinden ücretsiz görüntülü arama ve sesli aramada yapılabilmektedir.

        Günümüzde WhatsApp uygulamasıAndroid, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumludur. Uygulama marketlerinde son verilerine göre yaklaşık 2 milyar indirmeye ulaşmıştır.

        KULLANICILARDAN WHATSAPP PAYLAŞIMLARI

        WhatsApp'ta yaşanan bağlantı sorunu ile birlikte kullanıcılar da sosyal medyada paylaşım yapmaya başladı. İşte WhatsApp'ın çökme sorunuyla ilgili yapılan bazı paylaşımlar;

        "WhatsApp yeni yıla girmek istemiyorum diyor #Yeniyil2018"

        "#YeniYılaGirerken whatsapp'a bir haller olması :)"

        "WhatsApp bozuldu galiba"

        "Yine nasıl becerdiniz çökertmeyi"

        "Whatsapp kardeşim yarın sabaha kadar bu şekilde kal lütfen"

        "An itibarıyla WhatsApp çöktü"

        "#whatsapp yine mi gitti yoksa bende mi problem var ahaliii?"

        "WhatsApp'ın bozulduğunu burdan öğreniyorum sizce neden"

        "Whatsapp ile pek alakam olmadığından bozulduğunu burdan öğreniyorum"

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ