Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! Yeni araç alacaklar dikkat! Döviz yükselince mağdur oldular

        SHOW Haber'den Burcu Ayyıldız'ın haberine göre; döviz, altın arttı müşteriler zarara girdi. Yeni araç alabilmek için varını yoğunu satıp ödeme yapan müşteriler araçlarını yeni gelen zamlar nedeniyle teslim alamadı.

        Müşteriler isyan etti: "Araç fiyatları yükseldi diye kendilerine pay çıkarmaya çalışıyorlar. Resmen dolandırıcılık peşindeler. Biz paramızı ödedik."

        Yetkili bayi ise dövizin hızla yükselmesinin sonucunda müşterilere ya paranı geri al ya da zam farkını öde dedi. Mağdur olan müşteriler ya araçlarımızı teslim edin ya da zararımızı karşılayın talebinde bulundu.

        Yükselen döviz kurları nedeniyle vatandaşlar mağdur olurken otomobil distrübitörleri ise aracı ayırırken fiyat farkları doğabileceğini müşterilerine kapora alırken bildirirler. Zira ithal araçlar gümrükten Türkiye’ye giriş yaparken cari kurla fiyatlandırılır ve bu fiyat üzerinden vergileri hesaplanır. Ve dolar karşılığı ile ödemeleri yurtdışına yapılır. Bu nedenle oluşan fark vatandaşa fatura edilirken vatandaş hem ithal araca kur farkı hem de devlete daha fazla vergi ödemek zorunda kalır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ