Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son Dakika: Yeni ekonomi modeli saat 14:30'da açıklanacak - İş-Yaşam Haberleri

        Yeni Ekonomi Modeli'ne ilişkin çerçeve bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından saat 14:30'da Dolmabahçe'de düzenlenecek toplantıyla açıklanacak.

        Toplantıda İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası başta olmak üzere birçok oda ve birlik başkanı, sektör temsilcileri ve aralarında önde gelen holdinglerin yönetim kurulu başkanlarının da bulunduğu iş adamlarıda hazır bulunacak.

        Bakanlık tarafından yapılan ilgili açıklamada, şirketlerin ve bankaların herhangi bir kur ya da likidite riskinin bulunmadığı belirtilirken, Türk bankacılık sisteminin sağlam sermaye yapısı ve bilançosuyla finansal dalgalanmaları geçmişte olduğu gibi bugün de etkin bir biçimde yönetebilecek konumda olduğu ifade edildi.

        Akademisyenlerin de katıldığı çalıştayın ardından çerçeve unsurları belli olan yeni ekonomik model ile 35 milyar TL'yi bulacak bir tasarruf ve gelir arttırımı hedefleniyor.

        Orta vadeli plan (OVP) üzerindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ederken yeni ekonomi modeli çerçevesinde 2019 yılı büyümesinin yüzde 3-4bandında olması ve cari açığın yüzde 4 dolayında dengelenmesiplanlanıyor.

        REKLAM

        Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada bütçe açığının yüzde 1,5 seviyesinde sınırlandırılacağı ve Hazine borç çevirme oranlarının yüzde 100'lerin altına ineceği kaydedilmişti.

        Kur tarafında hareket devam ederken toplantıdan çıkacak sonuçlar piyasaların odağında.

        Toplantı öncesinde dolar / TL gün içerisinde 6.3005 ile tarihi zirveye ulaşmasının ardından öğle saatlerinde 5.90 - 6 TL bandında dalgalanıyor. Euro 7.20 TL üzerini görmesinin ardından 6.80 - 6.90 TL bandına çekildi. Sterlin ise 8 TL'yi geçtiği 10 Ağustos öğlen saatlerinde 7.60 - 7.70 arasında dalgalanıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ