Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... Yunanistan 2 Türk askerini gözaltına aldı! Askerler kısa süre sonra iade edildi

        Son dakika gelen bilgiye göre, Yunanistan iki Türk askerini sınırı geçtikleri gerekçesiyle gözaltına aldı. Gözaltı gerekçesi olarak, sınırda devriye görevini yerine getiren 5 askerden ikisinin sınırı geçmesi gösterildi.

        Yunanistan Savunma Bakanlığı da olayı doğruladı.

        ASKERLER İADE EDİLDİ

        TSK tarafından da konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamadaaskerlerin saat11.00 sıralarında gözaltına alındığı ve18.30 sıralarında iade edildiği kaydedildi.

        Açıklamada, "Türkiye-Yunanistan hudut birliğimizde görevli iki askerimiz kaçak göçmenleri takip ve engelleme görevi icra ederken yanlışlıkla hududun karşı tarafına geçmeleri üzerine Yunan devriyeleri tarafından saat 11.00 sularında alıkonulmuştur. Meydana gelen bu olayda alıkonulan personelimiz Yunan makamları ile yapılan görüşme sonucunda saat 18.30 sularında iade edilmiştir." denildi.

        YUNANİSTAN'DAN AÇIKLAMA

        Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Yunanistan sınırını geçtikleri gerekçesiyle alıkonulup ardından iade edilen 2 Türk askeri hakkında açıklama yaptı.

        İHA'nın akterdığına göre Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Yunan mevkidaşı Panos Kammenos’un, konu üzerine telefonda görüştükleri aktarıldı.

        Türk askerlerinin ifadesine yer verilen açıklamada önce bir astsubayın yolunu kaybederek sınırı geçtiği, 3 saat sonra ise diğer bir subayın arkadaşını aramak üzere yunan topraklarına girdiği aktarıldı. Açıklamada “2 Türk askerinin teslim edilme işlemi saat 18.30’da tamamlandı” ibareleri yer aldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ