Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Zelenskiy'den flaş müzakere açıklaması
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika haberler... Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı işgal girişimi sonrası önemli gelişmeler yaşanıyor.

        İSTANBUL'DA MÜZAKERE TURU

        Antalya'da, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının ilk üst düzey temasının ve müzakerelerinin ardından ikinci görüşme için oklar İstanbul'u gösterdi. İstanbul'da bugün başlayacak ve 3 gün süreceği belirtilen müzakerelerle ilgili Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy açıklamada bulundu.

        TÜRKİYE'DEKİ GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

        AA'da yer alan son dakika haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna ile Rusya müzakere heyetleri arasında Türkiye’de yapılacak görüşmelere değindi.

        REKLAM

        "TÜRKİYE'DE GÖRÜŞME FIRSAT VE İHTİYAÇ"

        Müzakerelerde önceliklerinin bilindiğini vurgulayan Zelenskiy, "Önümüzde yeni bir müzakere turu var, çünkü biz barış arıyoruz. Bana söylenene göre, Türkiye'de yüz yüze görüşme için bir fırsat ve ihtiyaç var. Bu fena değil. Sonucu görelim" dedi.

        "GÜVENLİK GARANTİSİ ZORUNLULUĞU"

        Son dakika haberine göre Zelenskiy, ülkesinde hayatın normale dönmesini hedeflediklerini belirterek, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün tartışılmaz olduğunu ve etkin güvenlik garantilerinin devleti için zorunlu olduğunu sözlerine ekledi.

        TÜRKİYE'NİN DİPLOMASİ TRAFİĞİ SÜRÜYOR

        Dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşmüştü. Ukraynalı müzakereci David Arakhamia da, dün yaptığı açıklamada, "Rus ve Ukraynalı heyetler 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye'de görüşecek" demişti.

        ÇAVUŞOĞLU: "KALICI ATEŞKES VE BARIŞ ÜMİT EDİYORUZ"

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri neticesinde, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri Türkiye’de bir araya gelecekler. Tarafların Türkiye’ye duyduğu güvenin, sorumluluğunun bilincindeyiz. Toplantıların kalıcı ateşkesle sonuçlanarak barışa vesile olmasını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

         Reuters: Rusya-Ukrayna müzakereleri Türkiye'de olacak
        Reuters: Rusya-Ukrayna müzakereleri Türkiye'de olacak Haberi Görüntüle
         Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ